Tuvalet Kağıdı Rulosundan Bileklik Yapımı

Tuvalet Kağıdı Rulosundan Bileklik Yapımı

Tuvalet kağıdı rulosundan bileklik yapımı çok kolay bir kendin yap çalışması olduğu için isteyen herkes evde rahatlıkla yapabilir. El yapımı bileklik kullanmaktan hoşlanıyor fakat bu konuda el becerinize fazla güvenmiyorsanız size bahsedeceğimiz uygulamayı deneyebilirsiniz. Biten tuvalet kağıdından geriye kalan karton ruloyu nasıl bilekliğe çevireceğinizi merak ediyorsanız uygulamanın detaylarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Tuvalet Kağıdı Rulosundan Bileklik Yapımı

Tuvalet kağıdı rulosu birçok kendin yap çalışmasında kullanılan bir malzemedir. Bu rulolardan çok güzel dekoratif süsler yapılmaktadır. Okul öncesi etkinliklerde de bu rulolar sıkça karşımıza çıkmaktadır. Bugünkü çalışmada ise sizlere farklı bir seçenek sunuyoruz. Kendinize ya da sevdiklerinize karton bileklik yapmak isterseniz bu uygulama tam size göre. Evde bileklik yapımı için ihtiyacınız olan malzemelerin listesini ve uygulamanın resimli anlatımını aşağıda bulabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 tane tuvalet kağıdı rulosu
  • Makas
  • Desenli bant

Bunların dışında bilekliğe kopça yapmak için kağıt deleceği ve ince bir lastik kullanabilirsiniz.

Tuvalet Kağıdı Rulosundan Bileklik Nasıl Yapılır?

Uygulamanın yapımında isterseniz üzerinde desen bulunmayan renkli bantlar da kullanabilirsiniz. Şık bir tasarım yapmak isterseniz parlak renklerde desenli bantları tercih edebilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz. Malzemeler hazır ise güzel bir bileklik yapmak için aşağıdaki adımları uygulamaya geçebilirsiniz.

  • İlk olarak tuvalet kağıdı rulosundan istediğiniz kalınlıkta bir şerit kesmekle işe başlamalısınız. Bilekliği rahat kullanabilmek için bu şeridi çok kalın kesmemenizi tavsiye ediyoruz.
  • Karton ruloyu düz bir zemine yan olarak koyarak bunun üzerine elinizle hafifçe bastırarak yassılaşmasını sağlayın. Sonrasında makas yardımı ile istediğiniz kalınlıkta bir şerit kesin.
  • Sonraki aşamada şeridi düzelterek tekrar yuvarlak hale getirin ve bunu makas ile keserek tek ucunu açın.
  • Bunun üzerini desenli bant ile hiç boşluk kalmayacak şekilde güzelce kaplayın.
  • Karton şeridin iki ucuna da kağıt deleceği yardımı ile birer tane delik açın.
  • İnce lastiği makas ile kestikten sonra bunun uçlarını açtığınız deliklerden geçirerek düğüm yapın.

Tüm bu aşamalardan sonra tuvalet kağıdı rulosundan desenli bileklik yapımı tamamlanmış oluyor. Bu güzel bilekliği hemen kolunuza takarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu kolay kendin yap çalışması sayesinde evde çok güzel bileklikler yapabilirsiniz. Bu bileklikler kartondan olduğu için birkaç kullanımlık olacaktır. Bu şekilde ihtiyacınız olduğu zaman kıyafetinizle uyumlu renk ve desenlerde çok güzel bileklikler yapmanız mümkün. Evde bu çalışmayı yapmak isterseniz aşağıda paylaştığımız, tuvalet kağıdı rulosundan bileklik yapımı resimli anlatım bu konuda işinize yarayabilir. Desenli bant kullanarak yapabileceğiniz başka bir kendin yap çalışması incelemek isterseniz daha önce paylaştığımız desenli bant ile kavanoz süslemesi yapımı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bileklik Yapımı Resimli Anlatım
Bileklik Yapımı Resimli Anlatım

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir