Domatesli Biber Közlemesi Nasıl Yapılır?

Domatesli Biber Közlemesi Nasıl Yapılır

Domatesli biber közlemesi nasıl yapılır bunu öğrenerek sağlıklı ve lezzetli bir meze hazırlayabilirsiniz. Domates, biber ve patlıcan gibi sebzelerin közlemesi çok lezzetli olmaktadır. Bu sebzeleri tek tek ya da hepsini bir arada kullanarak evde kolay meze yapabilirsiniz. Sebzeleri közlemek biraz zahmetli olsa da ortaya çıkan lezzeti tattığınızda çektiğiniz zahmete değdiğini düşünebilirsiniz. Bu yazımızda domatesli biber közlemesi yapmak için ihtiyaç duyabileceğiniz pratik bilgiler paylaşıyoruz.

Domatesli Biber Közlemesi Nasıl Yapılır?

Domatesli biber közlemesi sevilen meze çeşitlerinden birisidir. Dışarıdan hazır közlenmiş domates ve biber alarak da meze hazırlabilir fakat bu evde yapılanla aynı lezzette olmayabilir. En iyisi sebzeleri evde közleyerek damak tadına uygun bir meze yapmaktır. Daha önceden evde bu mezeyi yapmayanlar için aşağıda domatesli biber közlemesi tarifi ve malzeme listesini paylaşıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • 4 tane domates
  • 5 tane biber
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Domatesli biber közlemesi için yeşil ya da kırmızı biber kullanabilirsiniz. Acılı mezelerden hoşlanıyorsanız acı biber tercih edebilirsiniz.

Domatesli Biber Közlemesi Yapımı

İlk olarak sebzeleri güzelce yıkayarak üzerlerindeki toz ve ilaç kalıntılarından arındırın. Sonrasında domates ve biberi mangal, fırın ya da ocakta közleyin. Bu konuda yardıma ihtiyacınız varsa daha önceden paylaştığımız domates ve biber nasıl közlenir yazımıza göz atabilirsiniz.

Közlenmiş sebzeleri bir süre soğuması için beklettikten sonra bunların kabuklarını soyun. Biberleri kesme tahtasına alın ve bıçak ile çok ince bir şekilde doğrayın. Bunları derin bir kasenin içine alın. Domatesleri de aynı şekilde doğradıktan sonra bunları da kasenin içine alın.

Sarımsağın kabuğunu soyduktan sonra havanda döverek ezin. Bunu da kasedeki malzemeye ilave ettikten sonra tuzunu ekin. Hepsini güzelce karıştırıp üzerine zeytinyağını döktükten sonra domatesli biber közlemesi servise hazırdır. Afiyet olsun.

Yazın domates ve biberin taze ve ucuz olduğu dönemde bunlardan bolca alarak közleyip, kışın bu mezeyi yaparak sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz. Bu lezzetli mezeyi özel yemek davetlerinizin menüsüne de koyabilirsiniz. Meze yapımı konusunda işinizi kolaylaştırmak için aşağıda domatesli biber közlemesi resimli anlatım paylaşıyoruz.

Domatesli Biber Közlemesi Resimli Anlatım
Domatesli Biber Közlemesi Resimli Anlatım

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir