Pet Şişeden Sabunluk Yapımı

Pet şişeden sabunluk yapımı başlığı altında sizlerle evde yapabileceğiniz en kolay kendin yap çalışmalarından birisini paylaşıyoruz. Çoğu evin mutfağında boş pet şişe bulunmaktadır. Bu şişeleri farklı kendin yap çalışmalarında kullanarak değerlendirmek mümkündür. Sizlere ilham vermesi için bu tür çalışmalardan örnekleri fırsat buldukça paylaşıyoruz. Bugün de sizlere evde atılmayı bekleyen pet şişeleri değerlendirebileceğiniz güzel bir geri dönüşüm uygulamasından bahsetmek istiyoruz. El sabunu koymak için küçük ve zarif bir sabunluk yapmak isterseniz uygulamanın detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.

Pet Şişeden Sabunluk Yapımı

Evde pet şişeden sabunluk yapmak isterseniz biraz el becerisi, biraz da hayal gücü ile ortaya harika bir tasarım çıkarabilirsiniz. Kokulu ve güzel renkli el sabunları için yapacağınız şeffaf bir sabunluk aynı zamanda şık bir dekoratif süs işlevi de görecektir. Uygulamayı yapmak için 1 ya da 2 litrelik pet şişeleri kullanabilirsiniz. Sabunluğun biraz büyük olmasını isterseniz 2 litrelik pet şişelerden kullanmanız gerekmektedir. Kısa sürede güzel bir sabunluk tasarlamak isterseniz bunun için gerekli olan malzemelerin listesini ve uygulamanın videolu anlatımını aşağıda bulabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 tane 1 ya da 2 litrelik pet şişe
  • Kalem ( pet şişenin üzerine çizgi yapmak için)
  • Falçata
  • Makas
  • Koli bandı
  • Süsleme yapmak için istediğiniz renkte boya ya da oje

Pet Şişeden Sabunluk Nasıl Yapılır?

Pet şişe ve diğer malzemeleri temin ettiyseniz dekoratif sabunluk yapımına başlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken aşağıdaki adımları dikkatli bir şekilde takip etmek.

  • Sabunluk yapımına başlamadan önce pet şişenin üzerinde bulunan yapışkanlı kağıdı çıkarmakla işe başlamalısınız.
  • Uygulamanın yapımında pet şişenin düz kısmı kullanılmaktadır. Bunun için pet şişenin düz kısmına kalem ile yuvarlak bir çizgi yapın. Aynı şekilde diğer tarafa da çizgi yaptıktan sonra diğer aşamaya geçebilirsiniz.
  • Bu aşamada yaptığınız çizgilerin üzerinden makas ile keserek dikkatli bir şekilde kesmeniz gerekiyor.
  • Aynı şekilde diğer parçayı da makas ile keserek düzelttikten sonra bunu koli bandı yardımı ile diğer parçanın alt tarafına yapıştırarak tutturun.
  • Sabunluğu bu şekilde yaptıktan sonra bunu şeffaf olarak kullanabilir, isterseniz boya veya oje ile üzerine küçük puantiyeler yapabilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz.

Pet şişe ile yaptığınız sabunluğun içine el sabununu yerleştirerek bunu hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Pet şişeden kestiğiniz alt ve üst kısımdaki parçaları da başka kendin yap çalışmalarında kullanarak değerlendirebilirsiniz. Bu konuda bir öneriye ihtiyacınız varsa daha önce paylaştığımız, pet şişeden kase ve şekerlik yapımı yazımıza göz atabilirsiniz. Evde bu çalışmayı yaparken zorlanmamanız için aşağıda pet şişeden sabunluk yapımı videolu anlatım paylaşıyoruz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir