Kurabiye Pişerken Dağılması Nasıl Önlenir?

Kurabiye Pişerken Dağılması Nasıl Önlenir

Kurabiye pişerken dağılması nasıl önlenir? sorusunun cevabını öğrenerek siz de hem lezzet hem de görünüm bakımından harika kurabiyeler pişirebilirsiniz. Çay saatlerinin sevilen lezzetlerinden birisi olan kurabiyenin birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Kurabiye hamurunun yapımında kullanılan malzemelerin yanı sıra bazıları bisküvi gibi kıtır ve ince bazıları da kabarık ve yumuşak kıvamdadır. Kurabiye hamurunun kıvamını tutturmak için onca özen gösterdikten sonra kurabiyelerin pişerken yayılıp, dağılmasını istemiyorsanız bu yazımızda vereceğimiz pratik bilgilerden faydalanabilirsiniz.

Kurabiye Pişerken Dağılması Nasıl Önlenir?

Kurabiye pişerken bunların üzerinin biraz çatlaması normal olarak kabul edilebilir. Fakat bunların çok yayılıp dağılması halinde bir şeyler yanlış yapılıyor demektir. Siz de böyle bir sorunla karşılaşıyorsanız bilgilerinizi tekrar gözden geçirmenizde fayda var. Kurabiye hamurunun hazırlanma aşaması ve bunların pişirilmesi sırasında yapılan hatalı uygulamalar yayılıp, dağılmasına neden olabilir. Bu yüzden hem hamuru hazırlarken hem de kurabiyeleri pişirirken doğru yöntemleri uygulamanız gerekmektedir. Öncelikle kurabiye hamuru hazırlarken tarif listesinde verilen malzemeleri eksiksiz ve tam ölçüsünde kullanmalısınız. Denediğiniz tarifte aksi belirtilmediği sürece yumurta, yağ ve diğer malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Eğer malzemeler buzdolabında ise bunları önceden çıkararak oda sıcaklığında bekleterek ılımalarını sağlamanız gerekiyor.

Kurabiye hamuru hazırlarken toz şeker ve tereyağını çırpmanız gerekirse, toz şeker eriyip tereyağı krema kıvamına gelene kadar çırpma işlemini yapmalısınız. Fazla çırparsanız bu hatanız kurabiye hamurunun fırına girmeden yayılıp dağılmasına neden olabilir. Aynı şekilde kurabiye hamurunu fazla yoğurmak da pişerken dağılmasına neden olabilir. Kurabiye hamuruna yumurta koymanız gerekiyorsa şekerli- tereyağlı karışıma yumurtayı azar azar ilave etmeniz de dağılmasını önlemek açısından oldukça önemlidir.

Kurabiye hamuru yaparken unu az ya da fazla koymanız da hamurun istenen kıvamda olmamasına ve pişerken dağılmasına neden olabilir. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için verilen malzeme listesindeki un oranını tam ölçüsünde kullanın. Kurabiye hamurunu hazırladıktan sonra bunu dinlendirmeniz de hem hamurun daha güzel kıvam almasına hem de pişerken dağılmamasına yardımcı olacak bir püf noktasıdır. Kurabiye hamurunu isterseniz buna şekil verdikten sonra da dinlendirebilirsiniz.

Kurabiyenin Dağılmaması için Nasıl Pişirilmesi Gerekir?

Kurabiye hamurunu doğru bir şekilde hazırlayıp dinlendirdikten sonra bunu pişirme aşaması da önemlidir. Kurabiyeyi soğuk ya da çok sıcak fırında pişirmek şekillerinin bozulup, dağılmalarına neden olabilir. Bu konuda yapabileceğiniz en doğru davranış kurabiyeleri önceden ısıttığınız fırında pişirmek. Tarifte kurabiyenin pişme ısısı hakkında bir bilgi verilmemişse 165 ila 180 derece arasında ısı yeterli olacaktır. Bu yazımızda sizlerle, kurabiye hamuru neden dağılır? sorusunun cevabı olabilecek pratik bilgiler paylaştık. Bu yöntemleri tatlı ve tuzlu tüm kurabiyeler için uygulayabilirsiniz. Kurabiye yapımı hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz daha önce paylaştığımız, kurabiye yapmanın püf noktaları yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir