Toz Puding ile Kurabiye Nasıl Yapılır?

Toz Pudingli Kurabiye Nasıl Yapılır

Toz puding ile kurabiye nasıl yapılır bunu öğrenerek evde az malzeme ile harika bir kurabiye yapabilirsiniz. Kek ve kurabiye yapmak isteyip de eksik malzeme yüzünden bunu ertelediğimiz zamanlar olabilir. Bugün sizlerle paylaşacağımız tarif sayesinde artık evde eksik malzeme olsa bile kurabiye yapabilirsiniz. Günümüzde pratik kurabiye tariflerine çok ihtiyaç duyulmaktadır. Toz pudingli kurabiye az malzeme ile yapılan kolay bir çeşit olarak bu tarifler arasında sıkça tercih edilmektedir. Çay saatlerinize farklı bir lezzet katmak isterseniz yazımızın devamında konu hakkındaki detayları bulabilirsiniz.

Toz Puding ile Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bir tatlı çeşidi olan puding toz halinde olduğunda bunun içindeki malzemeler kurabiye yapımına uygun haldedir. 1 paket toz puding, 1 paket margarin ve 2,5 su bardağı un kullanarak evde harika bir kurabiye pişirebilirsiniz. Tercih edeceğiniz toz puding çeşidine göre vanilyalı, kakaolu, çilekli ve muzlu kurabiyeler yapabilirsiniz. Toz puding kullanarak muzlu kurabiye yapmak isterseniz daha önce paylaştığımız, 3 malzeme ile yapılan kurabiye tarifi yazımıza göz atabilirsiniz.

Toz pudingli kurabiye yapımı normal kurabiye ile aynı olup sadece kullanılan malzeme yönünden farklılık göstermektedir. Pudingin içinde şeker ve meyve aroması olduğu için ayrıca bunları kullanmanıza gerek kalmamaktadır. Kurabiyeyi yaptıktan sonra şekeri az gelirse üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz. Bu pratik tarif sayesinde evde kakaolu, muzlu ve çilekli olmak üzere farklı meyve aromalı kurabiyeler pişirerek sevdiklerinizle birlikte ağız tadı ile yiyebilirsiniz.

Pudingli Kurabiye Yapımında Hangi Malzemeler Kullanılır?

Pudingli kurabiyenin ana malzemeleri toz puding, un ve margarindir. Bazı tariflerde bunların yanı sıra sıvı yağ, yumurta ve kabartma tozu gibi ekstra malzemeler de kullanılmaktadır. Böyle bir tarif denemek isterseniz daha önce paylaştığımız, güllü kurabiye nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz. Pudingli kurabiye yapımında hangi malzemeler kullanılırsa kullanılsın, kurabiye hamuru yapımı ve pişirme aşamasında genel kurallara uymak gerekmektedir.

Evde hesaplı malzemeler kullanılarak pişireceğiniz kurabiyeleri fırınlamadan önce bunların üzerine parmağınızla oyuk yapıp bunlar piştikten sonra oyukların içine reçel koyarak lezzetini arttırabilirsiniz. Lezzetli kurabiyeleri pudra şekeri ile tatlandırabilir, isterseniz üzerlerine çikolata sosu dökerek şık bir sunum yapabilirsiniz. Bu konudaki tercih sizin damak tadınıza ve zevkinize bağlı.

Bu yazımızda sizlerle evde toz pudingli kurabiye yapımı hakkında pratik bilgiler paylaştık. Artık siz de mutfağınızda hazırda toz puding bulundurarak canınız istediği zaman lezzetli bir kurabiye yapabilirsiniz. Çocuklar da bu kurabiyeyi çok sevdiği için fazladan yaparak kapaklı cam kavanozda muhafaza edip, çocuğunuza sütün yanında tatlı bir atıştırmalık olarak verebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir