Patlıcanlı Domates Közlemesi

Patlıcanlı Domates Közlemesi

Patlıcanlı domates közlemesi yaz aylarında yapabileceğiniz en lezzetli ve pratik mezelerden birisidir. Sıcak yaz aylarında çoğunluğun tercihi soğuk meze çeşitlerinden yana olmaktadır. Közlenmiş sebzeler kullanılarak yapılan soğuk mezeler sağlıklı ve lezzetli olduğu için bizde bu yazımızda bu mezelerden birisi olan patlıcanlı domates közlemesi yapımından bahsetmek istiyoruz. Bu tarz mezelerin yapımında dışarıdan aldığınız hazır közlenmiş sebzeleri kullanıyorsanız bir de evde kendi közleyeceğiniz sebzelerle denemenizi tavsiye ediyoruz.

Patlıcanlı Domates Közlemesi

Közlenmiş sebzeler kullanılarak yapılan mezelerin Türk mutfağında ayrı bir yeri vardır. Patlıcan, biber ve domates gibi sebzeler közlendikten sonra bıçak ile doğranarak ya da ezilerek bir kaba alınır. Sonrasında içine tuz ve zeytinyağı ilave edilerek tüm malzeme karıştırılarak harika mezeler yapılmaktadır. Evde sebze közlemek biraz zahmetli olsa da mezeyi tattığınız zaman çektiğiniz zahmete değdiğini anlayabilirsiniz. Sevdikleriniz için lezzetli ve sağlıklı bir meze hazırlamak isterseniz aşağıda paylaştığımız, patlıcanlı domates közlemesi tarifi bu konuda işinize yarayabilir.

Patlıcanlı Domates Közlemesi Tarifi
Patlıcanlı Domates Közlemesi Tarifi

Gerekli Malzemeler

  • 3 tane patlıcan
  • 4 tane domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Bu malzeme listesi 4 kişilik patlıcanlı domates közlemesi yapımı içindir. Kullanacağınız tuz ve zeytinyağı miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Patlıcanlı Domates Közlemesi Yapımı

Sebzeler hazır ise aşağıdaki adımları uygulayarak kısa sürede lezzetli bir meze hazırlayabilirsiniz.

  • İlk olarak patlıcan ve domatesleri yıkayın ve kurulayın.
  • Sonrasında bu sebzeleri tava, ocak ya da fırında yumuşayana kadar közleyin.
  • Közlenmiş sebzeleri soğuyana kadar beklettikten sonra bunların kabuklarını soyun.
  • Kabuklarını soyduğunuz közlenmiş patlıcanları kesme tahtasına alarak bunları istediğiniz büyüklükte kesin.
  • Doğradığınız patlıcanları derin bir kasenin içine alın.
  • Domatesleri de doğradıktan sonra patlıcanların bulunduğu kasenin içine aktarın.
  • Tuz ve zeytinyağı ilave ettikten sonra tüm malzemeyi güzelce karıştırarak patlıcanlı domates közlemesi yapımını tamamlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Evde yapabileceğiniz kolay soğuk meze tarifi aradığınız zaman patlıcanlı domates közlemesini de seçenekler arasında bulundurabilirsiniz. Mezenin tadını arttırmak için isterseniz közlenmiş domates ve patlıcanın yanı sıra çiğ kuru soğan da kullanabilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz. Patlıcan yerine közlenmiş biber ve domates ile lezzetli bir meze yapmak isterseniz daha önce paylaştığımız, domatesli biber közlemesi nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir