Pipet ile Bileklik Nasıl Yapılır?

Pipet ile Bileklik Nasıl Yapılır

Pipet ile bileklik nasıl yapılır? sorusunun cevabını öğrenerek siz de evde kendiniz ve sevdikleriniz için güzel bir bileklik tasarlayabilirsiniz. Kimsede olmayan el yapımı takı kullanmaktan hoşlanıyorsanız evde bileklik yapmak isteyebilirsiniz. Daha önceden bu tür bir uygulama yapmadıysanız işe kolay tasarımları deneyerek başlamanız gerekiyor. Pipet ile bileklik yapımı kolay bir uygulama olduğu için isteyen herkes evde rahatlıkla yapabilir. Uygulamayı denemek isteyenler için pipet ile bileklik yapımı için gerekli olan malzemelerin listesini ve uygulamanın detaylarını aşağıda paylaşıyoruz.

Pipet ile Bileklik Nasıl Yapılır?

Evde bileklik yapımı için farklı teknikler kullanılmaktadır. Örgü bileklik yapımı bu konuda deneyimi olmayanlar için zor olacağından daha kolay çalışmaları denemekte fayda var. Tek parça halinde bir bileklik yapmak için keçe ya da eva gibi malzemeler kullanılabilir. Bunların yanı sıra size bahsedeceğimiz uygulamada olduğu gibi pipet kullanarak da çok güzel bir bileklik yapmak mümkün. Pipetlere ısı uygulanarak yapılan bu uygulama oldukça kolaydır. Pipetler pişirme kağıdının arasına koyularak bunlara ütü ile ısı uygulanmaktadır. Isının etkisi ile eriyerek düzleşen pipetler birbirine yapışmakta ve uygulama sonunda ortaya güzel bir bileklik çıkmaktadır. Kendinize ya da sevdiklerinize evde şık bir bileklik yapmak isterseniz bu kolay uygulamayı deneyebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 5 tane pipet
  • Pişirme kağıdı
  • Ütü
  • Kağıt deleceği
  • İnce bir kurdele ya da lastik

Bileklik yapımında kullanacağınız pipetlerin hepsi aynı renkte ya da her biri farklı renklerde olabilir. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz.

Pipet ile Bileklik Yapımı

Pipetler ve diğer malzemeler hazır ise aşağıdaki adımları takip ederek kısa sürede güzel bir bileklik yapabilirsiniz.

  • İlk olarak pişirme kağıdını düz bir zemine serin.
  • Pişirme kağıdını ikiye katlayın ve üzerine 5 tane pipeti yan yana sıralayarak kağıdı kapatın.
  • Sonrasında ütüyü ısıtın ve pipetlerin üzerine bastırın.
  • Bu şekilde ütünün yaydığı sıcaklığın etkisi ile pipetler düzleşecek ve birbirine yapışarak birleşecektir.

Tüm bu aşamalardan sonra pipetten bileklik yapımı tamamdır. Kağıt deleceği ya da başka bir sivri cisim yardımı ile bilekliğin kenarlarına 4 tane delik açın. Bu deliklerden ince bir kurdele ya da lastik geçirerek kopçasını yaptıktan sonra bu güzel bilekliği hemen kolunuza takarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Evde bu kolay kendin yap çalışmasını denemek isteyenlere ilham vermek için aşağıda pipetten bileklik resimli anlatım paylaşıyoruz. Bu tür kolay takı tasarım çalışmaları ilgi alanınıza giriyorsa daha önce paylaştığımız tuvalet kağıdı rulosundan bileklik yapımı yazımıza göz atabilirsiniz.

Görsel Kaynak: www.eglenbizle.com

Pipetten Bileklik Resimli Anlatım
Pipetten Bileklik Resimli Anlatım

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir