Salçalı Makarna Tarifi

Salçalı Makarna Tarifi

Salçalı makarna tarifi ile siz de evde sevdikleriniz için kısa sürede lezzetli makarna pişirebilirsiniz. Makarna özellikle çocukların çok sevdiği bir yemek çeşididir. Sadesinin yanı sıra kıyma ve çeşitli soslarla yapılan farklı çeşitleri de bulunmaktadır. Soslu makarna denince çoğumuzun aklına ilk olarak salçalı makarna gelmektedir. Salçalı makarna yapmak çok kolaydır fakat mutfağa yeni girenlerin bu konuda yardıma ihtiyacı olabilir. Evde lezzetli bir salçalı makarna yapmak isterseniz tarif ve malzeme listesini aşağıda bulabilirsiniz.

Salçalı Makarna Tarifi

Evde salçalı makarna yapmak için spagetti, kurdele, burgu ya da boru makarna kullanabilirsiniz. Salça sosu tüm makarna çeşitlerine uygun bir sostur. Salça ve sıvı yağ kullanılarak hazırlanan bu sosun lezzetini arttırmak için kuru nane ve damak tadınıza uygun baharatlar kullanabilirsiniz. Yanında yoğurt ile birlikte salçalı makarna gün içinde ve akşam yemeğinde iyi bir seçenek olabilir. Damak tadınıza uygun bir makarna pişirmek isterseniz aşağıda paylaştığımız tarifi deneyebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

1 paket makarna
5 litre su
1 yemek kaşığı tuz

Salçalı makarna sosu için;

1 yemek kaşığı biber ya da domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kahve fincanı kadar makarnanın haşlama suyundan
1 yemek kaşığı kuru nane
Damak tadınıza uygun baharatlardan da istediğiniz miktarda kullanabilirsiniz.

Salçalı Makarna Yapımı

Salçalı makarna yapımına ilk olarak makarnayı haşlamakla başlamanız gerekiyor. Büyük ve derin bir tencerenin içine belirtilen miktarda suyu alın. Ocağın altını yaktıktan sonra suyun kaynaması için bekleyin. Tenceredeki su kaynadıktan sonra içine 1 yemek kaşığı kadar tuz ekin ve makarnayı ilave edin. Makarnaların birbirine yapışmaması için haşlama suyuna yağ koymayın. Çünkü bu yağ makarnaların etrafında koruyucu bir tabaka oluşturacağı için makarna sos ile tam olarak karışmayacaktır. Bu nedenle haşlama suyuna sadece tuz eklemeniz yeterlidir.

Makarnaları suya aldıktan sonra birkaç dakika sürekli karıştırın. Sonrasında da haşlanana kadar ara ara karıştırmaya devam edin. Makarnayı tencerenin kapağı açık olarak yüksek ateşte istediğiniz kıvama gelene kadar haşlayın. Makarna haşlandıktan sonra bunu süzgece alarak suyun süzün. Makarnanın suyunu süzerken bundan 1 fincan kadarını salça sosu yaparken kullanmak için ayırın.

Şimdi sıra geldi salçalı makarna sosunu hazırlamaya. Tencerenin içine belirtilen miktarda zeytinyağı alın. Yağ kızdıktan sonra içine salçayı ilave edin ve 1 dakika kadar kavurduktan sonra üzerine azar azar su ilave edin. Bu arada sürekli karıştırarak sosun kıvamını kontrol edin. Salça sosu istediğiniz kıvama geldikten sonra bunun içine kuru nane ve isterseniz baharat ekleyin. Hepsini güzelce karıştırdıktan sonra salçalı makarna sosu hazırdır.

Salça sosunu bu şekilde hazırladıktan sonra ocağın altını kapatmadan haşlanmış makarnaları tencerenin içine alın. Makarna ve sosun kaynaşması için birkaç dakika karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Tüm bu aşamalardan sonra salçalı makarna yapımı tamamlanmış oluyor. Afiyet olsun. Makarna için salça sosu yapımı hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz daha önce paylaştığımız makarna için salça sosu nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir