Dondurma Çubukları ile Resim Çerçevesi Nasıl Yapılır?

Dondurma Çubukları ile Resim Çerçevesi Nasıl Yapılır

Dondurma çubukları ile resim çerçevesi nasıl yapılır sorusunun cevabı olabilecek çok kolay bir kendin yap çalışmasını bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz. Dondurma çubukları geri dönüşüm uygulamalarında sıkça kullanılmaktadır. Bu ahşap çubukları kesmek, boyamak ve yapıştırmak oldukça kolaydır. Bu özelliği nedeni ile dondurma çubuğu evde dekoratif ürün yapımı için ideal malzemelerden birisidir. Elinizde birikmiş dondurma çubukları varsa bunlarla güzel bir resim çerçevesi yapmayı deneyebilirsiniz. Uygulamanın yapılışı hakkındaki detaylar yazımızın devamında verilmiştir.

Dondurma Çubukları ile Resim Çerçevesi Nasıl Yapılır?

Evde dondurma çubuklarından resim çerçevesi yapmak için bu ahşap çubukları birbirine yapıştırmak gerekmektedir. Bu konudaki en pratik yöntem 4 tane çubuğu köşelerinden yapıştırarak çerçeve yapmaktır. Sonrasında köşelere istediğiniz malzemeler ile süsleme yapabilirsiniz. Şık bir tasarım oluşturmak isterseniz uygulama öncesinde dondurma çubuklarını süsleyebilir ya da üzerlerine pul, boncuk, küçük parlak taş gibi malzemelerle süsleme yapabilirsiniz. İsterseniz kırtasiye ya da hobi malzemeleri satan yerlerden istediğiniz renkte hobi çubuğu alarak uygulamayı evde çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Dondurma Çubuklarından Resim Çerçevesi
Dondurma Çubuklarından Resim Çerçevesi

Gerekli Malzemeler

  • 5 tane dondurma çubuğu
  • Silikon tabancası
  • Süsleme yapmak için eva
  • Kalem
  • Makas

Dondurma Çubukları ile Resim Çerçevesi Yapımı

Küçük ve zarif kelebeklerle süslü bir resim çerçevesi yapmak isterseniz aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir.

  • İlk olarak evanın üzerine kelebekleri çizmekle işe başlayabilirsiniz. Aynı ya da farklı renkteki evaya 4 tane kelebek çizi ve bunları makas ile keserek çıkarın. Kelebeklerin hepsinin aynı boyutta olması için isterseniz küçük bir kelebek kalıbı kullanabilirsiniz.
  • Süsleme yapımı için kelebekleri hazırladıktan sonra resim çerçevesini yapmaya geçebilirsiniz.
  • Bunun için dondurma çubuklarından 2 tanesini düz bir zemine koyun. Bunların köşelerine silikon tabancası yardımı ile yapıştırıcı sürün ve diğer 2 çubuğu yapışkanların üzerine hafifçe bastırarak tutturun.
  • Sonrasında çerçevenin arkasını çevirin ve bunun üst tarafına tam ortaya gelecek şekilde yapıştırıcı sürerek dondurma çubuğunu dik tutarak ucunu buraya tutturun.

Tüm bu aşamalardan donra dondurma çubukları ile resim çerçevesi yapımı tamamlanmış oluyor. Bunun kenarlarına eva ile yaptığınız kelebekleri yapıştırarak çerçeveyi hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Evde bu kolay çalışmayı denemek isterseniz aşağıda paylaştığımız dondurma çubukları ile kelebekli resim çerçevesi yapımı videolu anlatım size bu konuda ilham verebilir. Kolay gelsin. Evde telefon kabı yenileyebileceğiniz kolay bir kendin yap çalışması incelemek isterseniz daha önce paylaştığımız eva ile telefon kabı süsleme yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir