Karpuz Nasıl Seçilir

Karpuz nasıl seçilir? sorusunun cevabını öğrenerek siz de yazın bol sulu ve lezzetli karpuzu sevdiklerinizle birlikte ağız tadı ile yiyebilirsiniz. Sıcak yaz günlerinde buz gibi karpuz yemeyi sevmeyen yoktur. Kıpkırmızı ve sulu bir karpuzun lezzetine doyum olmaz. Bazen aldığımız karpuzun içi kuru ve lezzetsiz olur. Böyle bir durumda karpuz çöpe gideceği için hem nimet hem de para israf edilmiş olur. Bu tür sorunlar yaşamamak için karpuz seçmenin püf noktalarını bilmek gerekmektedir. Karpuzun iyisi nasıl anlaşılır? bunu öğrenmek isterseniz yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

Karpuz Nasıl Seçilir?

Karpuzun bol sulu ve lezzetli olması için yeteri kadar olgunlaşması gerekmektedir. Zamanından önce toplanan karpuzda umduğunuz lezzeti bulamayabilirsiniz. Bunun için karpuz alırken bunu test edebilirsiniz. İyi bir karpuz görünümü, boyutu ve vurulduğu zaman çıkan sesle kendini belli etmektedir. Oval karpuzlar erkek olarak adlandırılır ve bunlar sulu olurlar. Şekil olarak yuvarlak bir görünüme sahip karpuzlar ise dişi olarak adlandırılır ve bunlar daha tatlı olur.

Karpuzun üzerinde bulunan çatlaklar da iyi olup olmadığının bir göstergesidir. Çoğumuz üzerinde örümcek ağına benzer kahverengi lekeler bulunan karpuzları bu görünümleri nedeni ile tercih etmeyiz. Oydaki bu lekeler karpuzun olgunlaştığının ve lezzetli olduğunun bir göstergesidir.

Karpuz Nasıl Seçilir-1
Karpuz Nasıl Seçilir-1

Karpuz seçerken bunun alt tarafına da bakmanız gerekiyor. Karpuzun olgunlaşıp olgunlaşmadığını bu şekilde de anlamanız mümkün. Olgunlaşan karpuzun alt tarafı sarıya yakın bir renk alır. Karpuzun alt tarafı beyaza yakın bir renkte ise bu onun olgunlaşmadan toplandığını gösterir.

Halk arasında büyük karpuzun daha olgun olduğu yönünde bir inanış vardır. Aslında karpuzun büyüklüğü değil ağırlığı onun olgunluğunu gösterir. Bir karpuz ağır ise içi sulu ve lezzetli demektir.

Satın alacağınız karpuzun sapı varsa bu da size onun olgun olup olmadığı hakkında tüyo verebilir. Karpuzun sapı yeşil renkte ise henüz olgunlaşmamış demektir. Sapı kurumuş olan karpuz olgunlaşmış ve ağzınıza layık lezzete ulaşmıştır.

İyi karpuz nasıl anlaşılır? diye merak ediyorsanız bunu sesinden de anlayabilirsiniz. Karpuza vurarak çıkardığı sese bakarak içinin nasıl olduğunu anlayabilirsiniz. Vurduğunuz zaman karpuzdan tok bir ses geliyorsa karpuz sulu ve lezzetli demektir.

Bu yazımızda sizlerle karpuz seçmenin püf noktaları hakkında bilgiler paylaştık. Siz de verdiğimiz bu pratik bilgilerden faydalanarak karpuzun olgun ve lezzetli olanını seçerek sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir