Sıkışmış Şişe Kapağı Nasıl Açılır?

Sıkışmış Şişe Kapağı Nasıl Açılır

Sıkışmış şişe kapağı nasıl açılır? bunu öğrenerek siz de fazla vakit kaybetmeden ve açmak istediğiniz şişeye zarar vermeden şişe kapağını açabilirsiniz. Kavanoz ve şişelerin sıkışan kapakları zaman zaman hepimize zor anlar yaşatır. Bu tür durumlarda kavanoz ya da şişenin kırılmasına neden olabilecek yanlış uygulamalardan kaçınmak gerekmektedir. Aksi halde sıkışan kapağı açmaya çalışırken şişenin kırılmasına ve içindekinin ziyan olmasına sebep olabilirsiniz. Sıkışan şişe kapağını açmak için uygulayabileceğiniz en etkili ve güvenilir pratik bilgileri aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.

Sıkışmış Şişe Kapağı Nasıl Açılır?

Sıkışan şişe kapağını açmak için uygulayabileceğiniz yöntem bu şişenin yapısına göre farklılık gösterebilir. Cam şişelere uygulanan bazı yöntemler plastik şişelerin yapısını bozabileceği için bu konuda dikkatli olmak gerekmektedir. Cam ve plastik şişelerin içindekinin bozulmaması ve dökülmemesi için kapakları sıkı bir şekilde kapalıdır. Genelde elimizle çevirerek açmak mümkün olsa da bazen kapak sıkıştığı için açmakta zorlanabiliriz. Bu tür durumlarda aşağıda bahsedeceğimiz yöntemleri deneyebilirsiniz.

Sıkışan Şişe Kapağını Açmanın Püf Noktaları

Bazen elimizden kaydığı için şişe kapağını açmakta zorlanırız. Böyle bir durumda elinize bulaşık eldiveni giyerek sorunu kolaylıkla çözebilirsiniz. Bu plastik eldiven sayesinde kapak kaymayacağı için rahatlıkla çevirerek açabilirsiniz. Cam ve plastik her türlü şişe için bu pratik çözümü uygulamanız mümkündür. Eğer plastik eldiven işe yaramadıysa o zaman biraz daha etkili bir yönteme başvurmanız gerekmektedir.

Sıkışan şişe kapağını sıcak suda bekletmek de bu kapakların açılmasını kolaylaştıran bir yöntemdir. Şişe içindeki havanın sıkışması nedeni ile kapak açılmamaktadır. Bu durumda bir kaba sıcak su doldurup kapak suya gelecek şekilde şişeyi içine yerleştirin. Sıcak suyun etkisi ile kapak genleşeceği için açılması kolaylaşacaktır. Eğer kapağı sıkışan şişe plastik ise bunun yapısının bozulmaması için şişenin sadece kapak kısmını sıcak su ile temas ettirmelisiniz.

Sıkışmış Şişe Kapağı Nasıl Açılır-1
Sıkışmış Şişe Kapağı Nasıl Açılır-1

Sıkışan cam şişe kapağını açmak için ısıtma yöntemini uygulayabilirsiniz. Ocakta su kaynattıktan sonra ayarı kısığa verin ve şişeyi kapağı suyun içine gelecek şekilde ters çevirin. Bir süre bu şekilde beklettikten sonra şişenin kapağını açmayı deneyin. Plastik şişeler sıcaklıktan etkileneceği için bu yöntemle kapaklarını açmayı denemeyin.

Sıkışmış şişe kapağını açmak için kapağa dışarıdan basınç uygulamak da etkili olabilir. Bunun için tahta bir kaşık ile kapağın yan tarafına basınç uygulayın. Eğer bu şekilde kapak açılmazsa çatal ya da bıçak kullanarak da kapağı açmayı deneyebilirsiniz.

Bu yazımızda sizlerle sıkışan şişe kapağı nasıl açılır? sorusunun cevabı olabilecek pratik bilgiler paylaştık. Cam ya da plastik şişelerin kapağını açmakta zorlandığınız zaman bu yöntemlerden istediğiniz uygulayarak sorunu rahatlıkla çözebilirsiniz. Kavanoz kapağı açarken zorluk yaşarsanız daha önce paylaştığımız sıkışmış kavanoz kapağı nasıl açılır yazımızda bu konudaki pratik bilgileri bulabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir