Pet Şişe ile Tuzluk Nasıl Yapılır?

Pet Şişe ile Tuzluk Nasıl Yapılır

Pet şişe ile tuzluk nasıl yapılır? sorusunun cevabı olabilecek kolay bir kendin yap çalışmasını bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz. Çoğumuzun mutfağında atılmayı bekleyen pet şişe bulunmaktadır. Bu şişeleri atmak yerine değerlendirmek isterseniz tuzluk yapmayı deneyebilirsiniz. Küçük pet şişe kullanarak yapacağınız tuzluğu denize ve pikniğe giderken de rahatlıkla yanınızda taşıyabilirsiniz. Önerimiz hoşunuza gittiyse pet şişe ile tuzluk yapımı için ihtiyacınız olan malzemelerin listesini ve uygulamanın videolu anlatımını aşağıda bulabilirsiniz.

Pet Şişe ile Tuzluk Nasıl Yapılır?

Evde pet şişeden tuzluk yapmak oldukça kolaydır. Bu tür uygulamalarda genelde pet şişelerin ağız kısmı kullanılmaktadır. Bugün size bahsedeceğimiz çalışmada ise pet şişenin ağız kısmı ve bunun alt tarafı da kullanılmaktadır. Elinizde ağız kısmı uzun gelen pet şişeler varda bunlarla çok güzel tuzluk ve baharatlıklar yapabilirsiniz.

Pet Şişe ile Tuzluk Yapımı
Pet Şişe ile Tuzluk Yapımı

Gerekli Malzemeler

  • 1 tane küçük pet şişe
  • 2 tane plastik kapak
  • Falçata
  • Makas
  • Silikon tabancası
  • Desenli bant

Uygulamanın yapımında kullanılacak kapaklardan birisi pet şişenin kendi kapağı diğeri de bundan biraz daha büyük bir kapak olmalıdır.

Pet Şişe ile Tuzluk Yapımı

  • İlk olarak falçata yardımı ile pet şişenin üst tarafındaki dar kısmı keserek çıkarın. Bunun kenarlarını makas ile düzeltin.
  • Kestiğiniz bu kısım tuzluğu oluşturan parça olacak. Şimdi sıra tuzluğun kapaklarını yerlerine sabitlemeye geldi.
  • Pet şişenin kendi kapağının üzerine delik açarak bunu yerine takın. Bu kısım tuzluğun ağız kısmı olacak.
  • Tuzluğun alt tarafını kapatmak için silikon tabancası yardımı ile alttaki açıklığın etrafına yapıştırıcı sürün ve kapağı yapıştırıcının üzerine geçirerek tutturun. Bu şekilde tuzluğun alt tarafını da yaptıktan sonra sıra süsleme aşamasına geldi.
  • Makas yardımı ile desenli banttan bir parça kesin ve bunu tuzluğun orta kısmına gelecek şekilde yerleştirerek yapıştırın.

Tüm bu aşamalardan sonra pet şişe ile tuzluk yapımı tamamdır. İçine tuz koyarak bu güzel tuzluğu hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Sizlerle paylaştığımız örnek çalışmada ağız kısmı uzun olan küçük bir pet şişe kullanılmış. Tuzluğun altını kapatmak için de 5 litrelik su kapağı kullanılmıştır. Tuzluğa delik açmak için sivri bir nesne ya da makas kullanabilirsiniz. Evde bu kolay kendin yap çalışmasını yapmak isterseniz aşağıda paylaştığımız pet şişe ile tuzluk yapımı videolu anlatım size bu konuda ilham verebilir. Elinizde değerlendirilmeyi bekleyen pet şişe kapakları varsa bunlarla kolay bir çalışma yapmak için daha önce paylaştığımız pet şişe kapağı ile çiçek nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir