Pet Şişe Nasıl Kesilir

Pet şişe nasıl kesilir? sorusunun cevabını öğrenerek evde yapacağınız kendin yap çalışmalarında bu malzemeyi rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Bildiğiniz gibi pet şişe günümüzde birçok farklı kendin yap projesinde kullanılmaktadır. Bu şişeler bütün olarak kullanılabildiği gibi alt, üst ya da orta kısımları ayrı ayrı da kullanılabilir. Bu yazımızda pet şişeyi yapısına zarar vermeden, kolay bir şekilde nasıl keseceğinizi anlatıyoruz.

Pet Şişe Nasıl Kesilir?

Kendin yap çalışmalarında şeffaf ya da renkli; 2,5 litre, 2 litre ve 1 litrelik pet şişelerinin yanı sıra küçük su şişeleri de kullanılmaktadır. Su şişeleri biraz yumuşak bir yapıda olduğu için bunları kesmek daha kolay olmaktadır. Asitli içeceklerin şişeleri ise sert bir yapıda olup, bu konuda bilginiz yoksa kesmekte zorlanabilirsiniz. Pet şişe kesmek için falçata ve keskin bir makas kullanmanız gerekmektedir. Bu şişeleri keserken şeklini bozmamak da oldukça önemlidir.

Bu konuda ilk yapmanız gereken pet şişenin üzerindeki yapışkanlı etiketi çıkarmaktır. Bunun alt tarafında makasın ucunu sokarak yapışkanlı etiketi kolay bir şekilde çıkarabilirsiniz. Bu etiketi çıkardıktan sonra şişenin yüzeyinde kalan yapışkanları temizlemek için bunu deterjanlı ılık su ile yıkayabilirsiniz. Şişenin üzerini bu şekilde temizledikten sonra sıra bunu kesmeye geldi.

Pet Şişe Kesmek için Hangi Malzemeler Gerekir?

Pet şişe kesmek için falçata ve makas gerektiğini daha önceden söylemiştik. Bunun yanı sıra keseceğiniz kısmı belirlemek için bir kalem, ölçüm yapmak için de cetvel gerekebilir. Kesmek istediğiniz kısmı cetvel yardımı ile ölçüp, kalem ile bu bölgeyi işaretleyin. Sonrasında pet şişeyi kaymayacağı şekilde düz bir zemine yerleştirin. Belirlediğiniz çizginin üzerine falçata ile bastırarak küçük bir kesik yapın. Bu kesikten makası sokarak pet şişeyi rahatlıkla kesebilirsiniz. Pet şişeyi kolay kesmek isterseniz bunu kesmeden önce bir süre ılık suda bekletebilirsiniz. Bu şekilde şişeyi hiç zorlanmadan kesebilirsiniz.

İsterseniz pet şişeyi makas kullanmadan falçata ile de kesmeniz mümkün. Parçayı istediğiniz şekilde kestikten sonra bunun kenarlarında fazlalıklar varsa bunları makas ile keserek düzeltebilirsiniz. Pet şişenin kestiğiniz kısmını düzleştirmek isterseniz bu konudaki pratik bilgiyi de hemen sizlere aktaralım. Şişeyi kestiğiniz kısmı ütüye bastırarak düzleşmesini sağlayabilirsiniz. Bunu yaparken pet şişenin şeklinin bozulmaması için ütünün yüksek ayarda olmamasına dikkat etmelisiniz.

Bu yazımızda sizlerle plastik şişeler nasıl kesilir? bu sorunun cevabını paylaştık. Sizlere bahsettiğimiz pratik bilgileri uygulayarak siz de bu şişeleri hiç zorlanmadan ve şekillerini bozmadan kesebilirsiniz. Evde pet şişe ile güzel bir geri dönüşüm çalışması yapmak isterseniz daha önce paylaştığımız pet şişeden kase ve şekerlik yapımı yazımıza göz atabilirsiniz. Bu konuda işinizi kolaylaştırmak için aşağıda pet şişe nasıl kesilir resimli anlatım paylaşıyoruz.

Pet Şişe Nasıl Kesilir-1
Pet Şişe Nasıl Kesilir-1

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir