Etli Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?

Etli Bamya Yemeği Nasıl Yapılır

Etli bamya yemeği nasıl yapılır? diye merak edenler için bu yazımızda bu yemeğin lezzet sırrını ve pratik tarifini paylaşıyoruz. Bamyanın farklı bir yapısı olduğu için bu sebzeye ön yargılı yaklaşanlar bulunmaktadır. Oysaki bamyayı doğru bir şekilde pişirdiğinizde hem görünümü hem de lezzeti harika olacaktır. Evde ilk defa bu yemeği pişirecek olanların işini kolaylaştıracak pratik bilgileri yazımızın devamında paylaşıyoruz.

Etli Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?

Yaz sebzelerinden birisi olan bamyanın sade, zeytinyağlı ve etli olmak üzere birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Ev halkına bamya yemeği yedirmekte zorlanıyorsanız içine kıyma ya da kuşbaşı et koyarak bu yemeği daha cazip hale getirebilirsiniz. Yemek menüsüne sağlıklı bir sebze yemeği tarifi eklemek isteyenler için aşağıda etli bamya yemeği tarifi ve malzeme listesini paylaşıyoruz. Bamyayı kışın da taze olarak tüketmek isterseniz yazdan ihtiyacınıza yetecek kadar bamyayı derin dondurucuya koyabilirsiniz. Bu konuda detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz daha önce paylaştığımız derin dondurucuda bamya nasıl saklanır yazımıza göz atabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo bamya
  • 250 gram kuşbaşı et
  • 3 tane domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane limon
  • Tuz

Etli Bamya Yemeği Yapımı

Yemeğin ön hazırlık aşaması olarak domatesleri yıkayın ve bunların kabuklarını soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayın ya da rendeleyin. Kuru soğanın kabuğunu soyduktan sonra bunu da ince olarak doğrayın. Limonun suyunu sıkın ve bunu yemeği yapana kadar bekletmek için küçük bir kasenin içine alın. Bamyaları pişmeye hazırlamak için bunların baş kısımlarını bıçak yardımı ile sivri bir şekilde kesin. Bamyaların sünmemesi için bunların başını kestikten sonra su dolu bir kaba alın ve üzerine limon suyu ilave ederek bu şekilde bekletin. Bu püf noktası sayesinde bamyalar sünmeden, canlı görünümünü koruyacaktır.

Bu ön hazırlık aşamasının ardından bamya yemeğini pişirmeye başlayabilirsiniz. Yemeği pişireceğiniz tencerenin içine sıvı yağı alın ve yağ ısındıktan sonra içine kuşbaşı etleri ilave edin. Etler kavrulana kadar pişirdikten sonra tencerenin içine soğan ve tuzu ekleyin. Soğanlar kavrulana kadar pişirdikten sonra bamyaları ve rendelenmiş domatesi de tenceredeki malzemelerin üzerine ekleyin. Son olarak sıktığınız limon suyunu da bamyaların üzerine dökerek yemeği kaynamaya bırakın. Domates suyunu bırakıp çektikten sonra bamyaların üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave ederek bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Tenceredeki bamyalar yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Tüm bu aşamalardan sonra etli bamya yemeği servise hazırdır. Bu lezzetli yemeği sıcak ya da ılık olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Evde etli bamya yemeği yapımı bu şekilde olup, isterseniz bu lezzetli yemeği içine et koymadan da pişirebilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir