Cam Bardaktaki Yazılar Nasıl Çıkarılır?

Cam Bardaktaki Yazı ve Logolar Nasıl Çıkarılır

Cam bardaktaki yazılar nasıl çıkarılır bu öğrenmek istiyorsanız sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz. Bazı firmalar düzenledikleri kampanyalarda hediye bardak vermektedir. Bu bardaklar çok güzel olmasına rağmen üzerlerinde bulunan yazı ve logolar hoşunuza gitmeyebilir. Böyle bir durumda bardaktaki logo ve yazıları çıkarmak için yöntem arayışına girebilirsiniz. Bu konuda işinizi kolaylaştıracak pratik bilgiler aşağıda verilmiştir.

Cam Bardaktaki Yazılar Nasıl Çıkarılır?

Cam bardaklardaki yazıların baskısına göre bunları çıkarmak için farklı yöntemler denemeniz gerekebilir. Bazı yazı ve logolar birkaç yıkamada çıkarken bazılarını çıkarmak zor bazen de imkansızdır. Cam bardaktaki yazıları çıkarmak için sadece su ve deterjan yeterli değildir. Bunun üzerindeki boyayı çıkaracak etkili bir ürün kullanmak gerekir. Aşağıda paylaşacağımız yöntemleri deneyerek bardaktaki yazı ve logoyu çıkarabilirsiniz.

Selülozik Tiner

Bildiğiniz gibi tiner boya inceltmek ve boya kalıntılarını çıkarmak için kullanılır. Normal tiner taze boyayı çıkarabilme özelliğine sahip olsa da cam bardaktaki yazıları çıkarmakta etkili olmayabilir. Bu tür durumlarda selülozik tiner kullanmanız gerekmektedir. Uygulamayı yapacağınız bardak kuru olmalıdır. Bardaktaki yazı ya da logonun üzerine selülozik tiner dökün ve bir süre boyanın uygulamasını bekledikten sonra sünger ile güzelce ovalayın.

Saf Alkol

Bardaktaki yazı ya da logo elinizi sürdüğünüz zaman kabarık olarak duruyorsa saf alkol ile boyayı çıkarmanız mümkün olabilir. Bunun için tek yapmanız gereken cam bardağın üzerindeki yazı veya logonun üzerine alkol dökerek boyanın yumuşamasını sağlamak ve sonrasında yumuşayan boyayı jilet yardımı ile dikkatli bir şekilde kazımak.

Aseton

Oje çıkarmak için kullanılan asetonu bardaktaki yazı ve logoları çıkarmak için de kullanabilirsiniz. Diğer yöntemlerde olduğu gibi bu uygulamayı yaparken de önce boyayı yumuşatmak gerekiyor. Bunun için temizlemek istediğiniz bölgeye aseton dökerek boyanın yumuşaması için bir süre beklemeli ve sonrasınsa bulaşık süngerinin sert tarafı ile güzelce ovalayın.

Cam bardaktan yazı ve logo çıkarmak için hangi yöntemi uygularsanız uygulayın işlem bittikten sonra bardağı en az 2 defa çok iyi bir şekilde yıkamalısınız. Eğer bu yöntemler işe yaramıyorsa yazı ve logoların üzerine boncuk, pul ya da parlak taşlar yapıştırarak bunları kamufle etmeyi deneyebilirsiniz. Cam şişelerdeki etiketleri kolay bir şekilde çıkarmak isterseniz daha önce paylaştığımız cam şişeden etiket nasıl çıkarılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir