Tavada Çöp Şiş Nasıl Yapılır?

Tavada Çöp Şiş Nasıl Yapılır

Tavada çöp şiş nasıl yapılır bunu öğrenerek siz de evde mangal tadında et pişirebilirsiniz. Çöp şiş en sevilen et yemeklerinden birisi olup genelde mangal ya da ızgarada pişirilir. Günümüzde herkesin böyle bir imkanı olmadığı için farklı alternatifler üretilmektedir. Evde çöp şiş yapmak istiyorsanız bunu tavada da pişirebilirsiniz. Daha önceden evde çöp şiş pişirmediyseniz bu konuda ihtiyacınız olan lezzet sırlarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Tavada Çöp Şiş Nasıl Yapılır?

Evde yumuşak ve lezzetli bir çöp şiş pişirmek isterseniz bunun için etin taze olmasının yanı sıra özel bir sos içinde bekletilmesi de gerekmektedir. Bir kabın içinde sıvı yağ, yoğurt, tuz ve çeşitli baharatlar karıştırılarak bir sos hazırlanır. Kuşbaşı olarak doğran etler bu sosun içinde bekletildikten sonra çöp şişlere dizilir. Yapılan terbiye sayesinde etler yumuşacık ve lezzetli olarak pişer. Et sosun içinde ne kadar uzun süre bekletilirse o kadar lezzetli olacaktır. Bu nedenle çöp şiş yapacağınız eti 1 gün önceden sosta bekletmenizi tavsiye ediyoruz. Eğer böyle bir imkanınız yoksa o zaman yemeği yapmadan 3-4 saat önce işlemi uygulayabilirsiniz. Bu lezzet sırrını verdikten sonra denemek isteyenler için aşağıda tavada çöp şiş tarifi ve malzeme listesini paylaşıyoruz.

Tavada Çöp Şiş Tarifi
Tavada Çöp Şiş Tarifi

Gerekli Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et

Çöp Şiş Terbiyesi için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak ( rendelenmiş )
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı salça
  • Tuz
  • Kekik
  • Toz biber

Tavada Çöp Şiş Yapımı

Kuşbaşı etleri derin bir kabın içine aldıktan sonra üzerine listedeki malzemeleri de ilave edin. Sosu etlere güzelce yedirene kadar karıştırdıktan sonra kabın üzerine streç film sarın. Bu şekilde 4 saat kadar dinlendirdikten sonra et pişmeye hazırdır. Etleri çöp şişlere dizin. Geniş bir teflon tavayı ocakta ısıttıktan sonra çöp şişleri tavaya alarak önlü arkalı olarak güzelce pişirin. İsterseniz tavada biber de közleyerek bunları da çöp şiş ile birlikte servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tavada çöp şiş yapımı bu şekilde olup isterseniz aynı tarifi tavuk eti ile de deneyebilirsiniz. Çöp şişi tavada pişirmek yerine fırında da yapabilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz. Tavada tavuk şişi özel yemek davetlerinin menüsüne de ekleyebilirsiniz. Daha doyurucu bir yemek olması için çöp şişleri pilav üstü olarak da servis yapabilirsiniz. Evde tavuk çöp şiş pişirmek isterseniz daha önce paylaştığımız tavada tavuk çöp şiş nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir