Etli Nohut Yemeği Tarifi

Etli nohut yemeği tarifi ile siz de sevdikleriniz için lezzetli bir yemek pişirebilirsiniz. Sevilen bakliyat çeşitlerinden birisi olan nohudun sulu yemeği yapıldığı gibi meze ve pilav yapımında da kullanılmaktadır. Nohut yemeğini sade yapabileceğiniz gibi dilerseniz etli olarak pişirerek lezzetini arttırabilirsiniz. Evde daha önceden etli nohut pişirmediyseniz bu konuda işinizi kolaylaştırmak için yemeğin tarifini ve malzeme listesini aşağıda paylaşıyoruz.

Etli Nohut Yemeği Tarifi

Nohut yemeği mutfaklarımızda sıkça pişirilmektedir. Tüm bakliyat yemeklerinde olduğu gibi nohut yapımında da dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Nohut yemeği yapacağınız zaman bunun önden haşlanması gerekmektedir. Dondurucuda haşlanmış nohut varsa bunu kullanabilirsiniz. Eğer hazırda haşlanmış nohut yoksa bunu 1 gece önceden ayıklayıp, suda beklettikten sonra ertesi gün haşlayabilirsiniz. Bu ön hazırlık aşamasının ardından yemeğin yapımına geçebilirsiniz. Yapacağınız yemeğin lezzetli olması için kolay pişen, iyi cins bir nohut kullanmanız gerektiğini unutmayın. Buraya kadar etli nohut yemeği nasıl yapılır? sorusunun cevabını sizlerle paylaştık. Bu lezzetli yemeği denemek isterseniz aşağıda malzeme listesini ve yapım aşamasının detaylarını bulabilirsiniz.

Etli Nohut Yemeği
Etli Nohut Yemeği

Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber ( isteğe bağlı )

Yemeğin yapımında isterseniz zeytinyağı da kullanabilirsiniz. Bu konudaki tercih sizin damak tadınıza bağlı. İsterseniz etli nohut yemeğini tavuk eti ile de yapmanız mümkün. Bu malzeme listesi ile 4 kişilik etli nohut yemeği yapılabilir.

Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?

Nohut yemeği yapmak için hazırda haşlanmış nohut yoksa 1 gece önceden nohudu ayıklayıp yıkayın ve suda bekletin. Ertesi gün nohudu yumuşayana kadar haşlayın. Nohut haşlamak konusunda detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz daha önce paylaştığımız nohut nasıl haşlanır yazımıza göz atabilirsiniz. Haşlanan nohudun suyunu süzün. Kuru soğanların kabuğunu soyduktan sonra bunları rendeleyerek ya da bıçak ile ince bir şekilde doğrayarak kullanabilirsiniz. Bu ön hazırlık aşamasının ardından nohut yemeği yapımına geçebilirsiniz.

Yemeği yapacağınız tencerenin içine sıvı yağı alın.  Yağ kızdıktan sonra içine doğranmış soğanları alın kavurmaya başlayın. Soğanlar sarardıktan sonra içine eti ilave edin ve etin rengi değişene kadar kavurun. Sonrasında tencereye salçayı da alın ve birkaç dakika daha kavurduktan sonra haşlanmış nohut, tuz, pul biber ve suyu ekleyin. Kısık ateşte nohutlar yumuşayana kadar kaynatın. Tüm bu aşamalardan sonra etli nohut yapımı tamamdır. Afiyet olsun. Yemeği yanında pirinç pilavı, salata ya da ayran ile birlikte servis yapabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir