Kuru Soğan Nasıl Saklanır?

Kuru Soğan Nasıl Saklanır

Kuru soğan nasıl saklanır? bunu öğrenerek aldığınız soğanı daha uzun süre güvenli bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Soğan yemek ve salatalarda sıkça kullanıldığı için genelde fazla miktarda kuru soğan alırız. Bazen bu soğanların filizlendiği ya da çürüdüğü olur. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için soğanı doğru yöntem ile uygun koşullarda saklamak gerekir. Bu yazımızda sizlerle paylaşacağımız pratik bilgiler sayesinde artık siz de kuru soğanı uzun süre çürümeden muhafaza edebilirsiniz.

Kuru Soğan Nasıl Saklanır?

Evde kuru soğan saklamak için ilk dikkat edilmesi gereken nokta soğanı sıcak ve nemli ortamdan uzak tutmaktır. Poşet ile aldığınız soğanı bu şekilde saklamak isterseniz bir süre sonra poşetin içinde oluşan nem nedeni ile çürümeye başlayacaktır. Bunu önlemek için kuru soğanı poşet ile aldıysanız eve gelince poşetten çıkarmalısınız. Poşetten çıkardığınız soğanı sıcak ve nemli olmayan bir ortamda sepet içinde çürümeden saklayabilirsiniz.

Soğan saklarken bunu patates ile bir araya koymamalısınız. Aksi halde patatesin oluşturacağı nem sebebi ile bir süre sonra kuru soğanlar çürümeye başlayabilir. Çoğu gıdayı buzdolabında güvenli bir şekilde saklamak mümkündür fakat bu soğan için geçerli değildir. Kuru soğanı buzdolabına koymanız halinde hem diğer yiyeceklere kokusu siner hem de dolabın içinde oluşan nem soğanın çürümesine neden olur.

Kuru soğanı küçük çuvallar içinde aldıysanız hiç çıkarmadan serin ve nemden uzak bir yerde güvenli bir şekilde saklamak mümkündür. Böyle bir durumda tek dikkat etmeniz gereken nokta soğan çuvalını beton zeminde bekletmemektir. Aksi halde beton ile uzun süre temas eden soğan çürüyecektir.

Kuru Soğan Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Bildiğiniz gibi birçok meyve, sebze ve çeşitli gıdalar derin dondurucuda güvenli bir şekilde muhafaza edilmektedir. Bu noktada aklınıza; kuru soğan dondurucuda nasıl saklanır? sorusu gelebilir. Kuru soğanın kabuğunu soyduktan sonra bunu bıçak ile küp küp doğrayın ve tek kullanımlık olarak buzdolabı poşetlerine koyun. Bunu yaparken poşetin içinde hava kalmamasına dikkat etmelisiniz. Bu pratik yöntem sayesinde soğanı dondurucuda uzun süre saklamanız mümkün olacaktır.

Kuru soğanın yarısını kullandıysanız geri kalanını streç ile güzelce sararak daha sonra kullanabilirsiniz. Bu yazımızda sizlerle soğan nasıl saklanır? sorusunun cevabı olabilecek pratik bilgiler paylaştık. Artık siz de bu bilgiler sayesinde aldığınız kuru soğanı filizlenmeden ve çürümeden güvenli bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Soğan soymak için pratik bilgilere ihtiyacınız varsa daha önce paylaştığımız soğan nasıl soyulur yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir