Vanilyalı Kek Nasıl Yapılır

Vanilyalı kek tarifi ile çay saatleri için enfes bir kek pişirebilirsiniz. Kek, çay saatlerinin ve kahvaltıların en çok sevilen hamur işi çeşitlerinden birisidir. Sade, kakaolu, tarçınlı, nescafeli, meyveli ve daha birçok farklı kek çeşidi bulunmaktadır. Sade kek seviyorsanız buna aromatik bir koku kazandırmak için vanilya kullanabilirsiniz. Mis gibi kokusu ile bu lezzetli kek tadanlardan tam not alacaktır. Daha önceden bu lezzeti tatmayanlar için aşağıda kekin tarifini ve malzeme listesini paylaşıyoruz.

Vanilyalı Kek Tarifi

Evde vanilyalı kek yaparken sade kek ile aynı malzemeler kullanılmakla beraber vanilya oranı biraz daha arttırılmaktadır. Hazırladığınız kek hamurunu ister kalıpta ister tepside kendi zevkinize göre pişirebilirsiniz. Paylaşacağımız kolay kek tarifi ile harika kokulu ve lezzetli bir ikramlık hazırlayabilirsiniz. Bu keki hoş kokusu nedeni ile çocuklarda çok sevmektedir. Kahvaltıda ya da çay saatinde farklı bir lezzet denemek isterseniz bu tarif tam size göre.

Gerekli Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Vanilyalı Kek Nasıl Yapılır?

Kek yapımına derin bir kabın içine yumurtaları kırmakla başlayın. Daha sonra içine toz şekeri ilave ederek mikser ile 5 dakika kadar çırpın. Sonrasında süt ve sıvı yağı da kabın içine alarak tekrar çırpın. Son olarak kabın içine belirtilen miktarda un, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek malzemelerin hepsini güzelce çırpın.

Vanilyalı kek hamurunu bu şekilde hazırladıktan sonra keki pişireceğiniz kalıbı bir fırça yardımı ile yağlayarak biraz da un serpin. Kek hamurunu bir kaşık yardımı ile kalıba boşaltın ve kalıbı hafifçe sallayarak hamurun güzelce yayılmasını sağlayın. Keki önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Vanilyalı kekin pişme süresi ortalama 45 dakikayı bulacaktır.

Fırından çıkardığınız vanilyalı keki bir süre ılıması için beklettikten sonra kalıbı servis tabağına ters çevirerek rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Tüm bu aşamalardan sonra vanilyalı kek yapımı tamamdır, bunu bıçak ile istediğiniz kalınlıkta dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Bu enfes keki isterseniz üzerine çikolata sosu dökerek de servis yapabilirsiniz. Bu konudaki tercih sizin damak tadınıza bağlı. Yaptığınız keki uzun süre güvenli bir şekilde saklamak isterseniz daha önce paylaştığımız kek bayatlamadan nasıl saklanır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir