Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır

Elmalı kurabiye nasıl yapılır? bunu öğrenmek isterseniz bu yazımızda sizlerle bu harika lezzetin sırrını paylaşıyoruz. Elmalı kurabiye sevilen bir ikramlık çeşittir. Kahvaltıda ya da çay saatinde elmalı kurabiye yemek istediğinizde bunu dışarıdan alıyorsanız sizlerle paylaşacağımız pratik tarif sayesinde evde kendiniz de lezzetli ve tam kıvamında elmalı kurabiye pişirebilirsiniz. Elma, tarçın ve cevizin harika lezzetini kurabiye olarak tatmak isterseniz malzeme listesini ve yapım aşamasının detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.

Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Elmalı kurabiye; elma, tarçın ve ceviz gibi malzemelerle hazırlanan iç harcının kurabiye hamurunun içine koyulması ile yapılan ve üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılan tatlı bir hamur işidir. Doğru malzemeleri uygun oranda kullanarak bu kurabiyeyi evde tam kıvamında pişirebilirsiniz. Kurabiyeyi yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, elmaları pişirirken bunların suyunu iyice çekmesini sağlamaktır. Aksi halde sulu kalan iç harcı nedeni ile kurabiye pişerken dağılacaktır. Elmalı kurabiye fırında pişerken üzeri hafif kızardığında fırından çıkarmak gerekiyor. Fırının içinde bekletirseniz ısının etkisi ile bir süre daha pişmeye devam edeceği için görüntüsü ve lezzeti kötü olacaktır. Bu pratik bilgilerin ardından evde yapmak isteyenler için aşağıda elmalı kurabiye tarifi ve malzeme listesini paylaşıyoruz.

Gerekli Malzemeler

Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye

Kurabiye hamuru için;

  • 250 gram margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)
  • 1 tane yumurta

Kullanacağınız margarin, yumurta ve yoğurt oda sıcaklığında ılımış olmalı.

Elmalı iç harcı için;

  • 6 tane elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı iç harcı yaparken isterseniz ceviz yerine fındık da kullanabilirsiniz. Biraz da kuru üzüm kullanarak iç harcına daha hoş bir lezzet katabilirsiniz. Kullanacağınız tarçın oranını da kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Yapımı

İlk olarak elmalı iç harcını hazırlamakla işe başlamanız gerekiyor. Bunun için elmaları güzelce yıkayın ve kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Rendelenmiş elmaları ve toz şekeri bir tavanın içine alarak kısık ateşte elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Elmalar piştikten sonra ocağın altını kapatın ve üzerine tarçın ile cevizi ilave ederek hepsini güzelce karıştırın. İç harcı soğurken siz de kurabiye hamurunu hazırlamaya geçebilirsiniz.

Yoğurma kabının içine belirtilen miktarda margarin, yumurta, yoğurt, sıvı yağ, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı alın. Bunları güzelce karıştırdıktan sonra üzerine azar azar un ilave ederek, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Kurabiye hamurunu ve elmalı iç harcını bu şekilde hazırladıktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak bunları kare şeklinde açın. Bu karelerin içine 1 tatlı kaşığı kadar iç harcı koyun ve rulo şeklinde sarın. İsterseniz poğaça yapar gibi yarım ay ya da yuvarlak olarak da şekil verebilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz. Sonrasında fırın tepsisini yağlayın ve kurabiyeleri aralarında biraz boşluk bırakarak sıralayın.

Evde elmalı kurabiye yapımı bu şekilde olup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafifçe kızarana kadar ( yaklaşık 40 dakika ) pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Evde lezzetli bir kakaolu kurabiye pişirmek isterseniz daha önce paylaştığımız kakaolu kolay kurabiye tarifi yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir