Meyveli Yoğurt Kabı ile Nasıl Çiçek Yapılır?

Meyveli Yoğurt Kabı ile Nasıl Çiçek Yapılır

Meyveli yoğurt kabı ile nasıl çiçek yapılır bunu öğrenerek siz de evde çok güzel dekoratif süs tasarlayabilirsiniz. Çocukların severek tükettiği küçük meyveli yoğurtların kapları farklı şekillerde değerlendirilebilir. Bu plastik kapların üzerine oynar göz yapıştırarak bunlarla çocuğunuz için sevimli oyuncaklar yapabilirsiniz. Evde kolay bir şekilde yapay çiçek yapmak isterseniz bu küçük kaplar bu konuda da işinize yarayabilir. Uygulamanın nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, gerekli malzemelerin listesini ve yapım aşamasının detaylarını aşağıda paylaşıyoruz.

Meyveli Yoğurt Kabı ile Nasıl Çiçek Yapılır?

Evde meyveli yoğurt kabından çiçek yapmak oldukça kolaydır. Kesilebilir yapıda olan küçük plastik kapları makas ile keserek kısa sürede çok güzel çiçekler tasarlayabilirsiniz. Bu kaplar kendinden boyalı olduğu için ayrıca boya kullanmanıza gerek yoktur. Evde dağınıklık yapan bu tür küçük kapları değerlendirmek isterseniz size bahsedeceğimiz kolay yöntemi uygulayabilirsiniz. Yapacağınız rengarenk çiçekleri resim çerçevesi süslemek için de kullanabilirsiniz. Şimdi sözü daha fazla uzatmadan uygulamanın detaylarına geçelim.

Gerekli Malzemeler

  • İstediğiniz renkte meyveli yoğurt kabı
  • Makas
  • Küçük bir parça eva
  • Yapıştırıcı

Meyveli Yoğurt Kabı ile Çiçek Yapımı

Malzemeler hazır ise aşağıdaki adımları dikkatli bir şekilde uygulayarak kısa sürede güzel bir dekoratif çiçek tasarlayabilirsiniz.

  • Uygulamanın yapımına meyveli yoğurt kabının üst tarafını makas ile keserek başlamanız gerekiyor. Bu şekilde kabı rahat kesebilir ve güzel bir tasarım oluşturabilirsiniz.
  • Sonraki aşamada makas yardımı ile plastik kabın üzerine aynı kalınlıkta şeritler yapın. Bunu yaparken alttan biraz pay bırakmayı unutmayın.
  • Son olarak yaptığınız kesikleri dışa doğru dikkatli bir şekilde açtırarak uygulamayı tamamlayabilirsiniz.

Tüm bu aşamalardan sonra dekoratif çiçek yapımı tamamlanmış oluyor. Bunun ortasına eva ile küçük yuvarlak bir parça yapabilir, boncuk ya da küçük parlak bir taş yapıştırabilirsiniz. Elinizde çok sayıda meyveli yoğurt kabı varsa bunlarla rengarenk çiçekler yapıp sonrasında ince bir kurdele ya da ipe yapıştırarak çok güzel süslemeler yapabilirsiniz. Evde bu kolay kendin yap çalışmasını denemek isterseniz aşağıda paylaştığımız meyveli yoğurt kabı ile çiçek yapımı videolu anlatım bu konuda işinize yarayabilir. Meyveli yoğurt kaplarını farklı şekillerde değerlendirmek isterseniz daha önce paylaştığımız meyveli yoğurt kabı ile neler yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir