Salep Nasıl Yapılır?

Salep Nasıl Yapılır

Salep nasıl yapılır bu sorunun cevabını merak ediyorsanız yazımızda evde tam kıvamında ve lezzetli salep yapabilmek için ihtiyacınız olan pratik bilgiler bulabilirsiniz. Salep kış aylarında en çok tercih edilen içecek çeşitlerinden birisidir. Harika tadı ve hoş kokusu ile hem büyükler hem de çocuklar bu içeceği çok sevmektedir. Evde toz salep bulundurarak siz de canınız her istediğinde evde bu harika içeceği hazırlayabilirsiniz.

Makale İçeriğinde Neler Var

Salep Nasıl Yapılır?

Yapacağınız içeceğin lezzetli olması için organik salep kullanmanız gerekmektedir. Hazır salep yerine aktardan organik salep alarak istediğiniz lezzeti yakalayabilirsiniz. Evde salep yaparken su kullanabilirsiniz fakat süt ile yapılanı daha koyu ve lezzetli olmaktadır. Yapacağınız içeceğin daha hoş kokması için ocaktan almaya yakın içine biraz vanilya ekleyebilirsiniz.

Salebin güzel bir kıvam alması için kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeniz gerekmektedir. Süt tencerede kaynadıktan sonra içine salep ve toz şekeri ilave edip bu arada sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyebilirsiniz. Ocakta kaynayan içecek koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırırsanız bu şekilde de topaklanmasını önlemeniz mümkün. Servis esnasında üzerine tarçın seperek salebin lezzetini arttırabilirsiniz. Denemek isteyenler için ev yapımı salep tarifi ve malzeme listesini aşağıda paylaşıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz salep

Üzeri için;

  • Tarçın

Salep Yapımı

Sütü bir tencereye alın ve kaynatmaya başlayın. Siz de bu arada toz salep ve şekeri bir kabın içinde güzelce karıştırın. Tenceredeki süt kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve topaklanma olmaması için sütü sürekli karıştırarak içine salepli şeker karışımını ilave edin. Salep koyu bir kıvama gelene kadar ve üzeri köpük köpük olana kadar karıştırmaya devam edin. Kıvama geldikten sonra ocağın altını kapatarak fincanlara koyabilirsiniz.

Evde salep yapımı bu şekilde olup servis öncesinde üzerine tarçın ya da zencefil dökebilirsiniz. Afiyet olsun. Yazımızda belirttiğimiz püf noktalarına dikkat ederseniz yaptığınız içecek tadanlardan tam not alacaktır. Sizlerle paylaştığımız bu pratik tarif sayesinde soğuk kış günlerinde evde salep yaparak sevdiklerinizle afiyetle içebilirsiniz. Evde toz salep yoksa salep tadında bir içecek hazırlamak isterseniz daha önce paylaştığımız yalancı salep nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir