Sivilceler için Aspirin Maskesi

Sivilceler için Aspirin Maskesi

Sivilceler için aspirin maskesi başlığı altında evde cilt bakımı yapanların işini kolaylaştıracak bazı doğal formüller paylaşıyoruz. Sivilce sadece ergenlikte değil her yaşta en çok rastlanan cilt problemlerinden birisidir. Yağlı bir cilt yapısı olanlarda, sağlıksız beslenenlerde ve cilt temizliğine özen göstermeyenlerde de bu problem sık görülmektedir. Siz de cildinizdeki sivilcelerden şikayetçi iseniz bunlardan kurtulmak için sizlerle paylaşacağımız maske tariflerinden faydalanabilirsiniz.

Sivilceler için Aspirin Maskesi

Evde yapılan sivilce maskesi cildin yapısına uygun olursa ve düzenli olarak kullanılırsa bu cilt problemini çözmeye yardımcı olabilir. Sivilce yaygın bir cilt sorunu olduğu için birçok sivilce maskesi tarifi bulunmaktadır. Biz bugün sizlerle aspirinli sivilce maskesi tarifleri paylaşıyoruz. Tabi ki öncesinde aspirin maskesinin cilde faydaları hakkında bilgi vermemiz daha doğru olacaktır. Aspirin iltihap gideren bir ilaç olduğu için ciltteki akne ve sivilceler için de etkili olmaktadır. Cildi derinlemesine temizleyip gözeneklerin açılmasını sağlayan aspirin aynı zamanda kaşıntı ve kızarıklığı gidermeye de yardımcı olur. Ciltte peeling etkisi göstererek ölü deri hücrelerinden arındırır, siyah noktaları temizlemeye yardımcı olur. Aspirin maskesi cildi derinlemesine temizleyip tıkalı gözenekleri açtığı için cildin alt tabakalarındaki yağ oluşumunu da önlemeye yardımcı olur. Cildinizin ihtiyacına göre evde uygulayabileceğiniz aspirin maskelerini aşağıda bulabilirsiniz.

Sivilceler için Aspirin Maskesi Tarifi

  • 8 tane aspirin
  • Çok az su

İlk olarak aspirinleri havanda döverek ezin. Daha sonra bunları cam bir kasenin içine alarak üzerine çok az su ilave edin. Bu aşamada su kullanımı maskenin sürülebilecek kıvama gelmesini sağlayacak miktarda olmalıdır. Hazırladığınız karışımı cildinize uygulayın ve 15 dakika kadar etki etmesi için bekledikten sonra ılık su ile yıkayarak durulayın. Tüm cilt tiplerine uygun olan bu doğal formülü haftada 1 kere uygulayabilirsiniz.

Yağlı Ciltler için Aspirinli Sivilce Maskesi

  • 8 tane aspirin
  • Çok az su
  • Bir kaç damla çay ağacı yağı

Aspirinleri ezdikten sonra cam bir kaseye alın ve üzerine çok az su ilave ederek bunu macun kıvamına getirin. Hazırladığınız karışıma birkaç damla da çay ağacı yağı ilave ederek tüm malzemeyi güzelce karıştırın. Maskeyi cildinize yerirerek güzelce sürdükten sonra etki etmesi için 15 dakika bekleyin. Sürenin sonunda cildinizi ılık su ile yıkayarak uygulamayı sonlandırabilirsiniz. Haftada 2 kere uygulayacağınız sivilce maskesi ile cildinizin yağlanmasının önüne geçerek, sivilce ve siyah nokta oluşumunu önleyebilirsiniz. Bu şekilde sivilcelerden kurtulurken yenilerinin oluşumunu da önlemeniz mümkün.

Kuru Ciltler için Aspirinli Sivilce Maskesi

  • 5 tane aspirin
  • Çok az su
  • 1 çay kaşığı bal

Aspirinleri ezdikten sonra cam bir kasenin içinde çok az su ile karıştırarak macun kıvamına gelmesini sağlayın. Daha sonra üzerine 1 çay kaşığı da bal ilave ederek tüm malzemeyi iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı cildinize masaj yaparak sürdükten sonra etki etmesi için 15 dakika bekleyin. Sürenin bitiminde cildinizi ılık su ile yıkayarak durulayabilirsiniz. Kuru ciltler için sivilce maskesi haftada 1 kere düzenli olarak uygulandığı zaman var olan sivilcelerden kurtulabilir ve yenilerinin oluşumunu da önleyebilirsiniz.

Bu yazımızda sizlerle paylaştığımız sivilce maskesi tarifleri ile hem sivilce sorununu çözebilir hem de daha temiz ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. Sizlerle paylaştığımız doğal formüllerde bulunan aspirin ya da diğer malzemelerden herhangi birine alerjiniz varsa bu tarifleri kesinlikle uygulamayın. Sivilcelerden kurtulmak için evde portakal maskesi yapmak isterseniz daha önce paylaştığımız portakal maskesi nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir