Tavuk Ciğerli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Tavuk Ciğerli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır

Tavuk ciğerli bulgur pilavı nasıl yapılır? bunu öğrenerek bulguru daha lezzetli ve besleyici bir yemek haline getirebilirsiniz. Tavuk ciğeri ile yapılan çok lezzetli yemek çeşitleri bulunmaktadır. Ciğeri bulgur ile bir arada pişirmek isterseniz bugün sizlerle paylaşacağımız kolay yemek tarifi bu konuda işinize yarayabilir. Akşam yemeğinde ya da özel yemek davetlerinizin menüsünde de bu enfes yemeği bulundurabilirsiniz.

Tavuk Ciğerli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Tavuk ciğerini sade olarak ya da sebzelerle bir arada kavurarak pişirebilirsiniz. Böyle bir yemek yaptığınızda doyurucu olması için yanına pirinç ya da bulgur pilavı yapmayı düşünüyorsanız, bulgur ve ciğeri bir arada pişirebileceğiniz tarifimizi uygulayabilirsiniz. Kuru soğan ve baharatlarla daha lezzetli bir hale gelen bu yemeği denemek isteyenler için aşağıda tavuk ciğerli bulgur pilavı tarifi ve malzeme listesini paylaşıyoruz.

Tavuk Ciğerli Bulgur Pilavı
Tavuk Ciğerli Bulgur Pilavı

Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk ciğeri
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Sıcak su

Pilav yapımında kullanacağınız baharat çeşidini ve miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Tavuk Ciğerli Bulgur Pilavı Yapımı

İşe ilk olarak ciğeri temizlemekle başlamanız gerekiyor. Bu konuda pratik bilgilere ihtiyacınız varsa daha önce paylaştığımız tavuk ciğeri nasıl temizlenir yazımıza göz atabilirsiniz. Temizlediğiniz ciğeri kesme tahtasına alarak bıçak ile kuşbaşı olarak doğrayın. Kuru soğanın kabuğunu soyduktan sonra bunu da yemeklik olarak doğrayın. Bu ön hazırlık aşamasının ardından enfes pilavın yapımına geçebilirsiniz.

Bir tencerenin içine sıvı yağı alın ve yağ yeterince ısındıktan sonra doğanları ilave edin. Soğanlar yumuşayana kadar kavurduktan sonra ciğeri de ilave edin. Bu şekilde ciğer suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirdikten sonra üzerine bulguru ekleyin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra tuz ve baharatlarını da katın.

Son olarak üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Evde tavuk ciğerli bulgur pilavı yapımı bu şekilde olup bu nefis yemeği yanında salata ya da ayran ile birlikte servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Aynı tarifi dana ciğeri, kırmızı et veya tavuk kullanarak da uygulayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir