Deterjan Kabı ile Peçetelik Nasıl Yapılır?

Deterjan Kabı ile Peçetelik Nasıl Yapılır

Deterjan kabı ile peçetelik nasıl yapılır? bunu öğrenerek siz de evde kullanabileceğiniz güzel bir peçetelik yapabilirsiniz. Günümüzde yapılan kolay geri dönüşüm uygulamaları sayesinde kağıt, karton ve plastikler çöpe atılmak yerine farklı şekillerde değerlendirilmektedir. Bugün size bahsedeceğimiz deterjan kabı ile peçetelik yapımı da bu tür çalışmalara güzel bir örnektir. Evde boş deterjan kabı varsa bunu değerlendirmek için yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

Makale İçeriğinde Neler Var

Deterjan Kabı ile Peçetelik Nasıl Yapılır?

Evde peçetelik yapımı için genelde karton malzemeler kullanılsa da plastik de bu tür uygulamalar için ideal bir malzemedir. Kolay kesilebildiği, üzeri boyanıp süslenebildiği için deterjan kabı birçok geri dönüşüm projesinde karşımıza çıkmaktadır. Size bahsedeceğimiz uygulamada plastik kabı falçata ve makas yardımı ile keserek kolay bir şekilde peçetelik yapabilirsiniz. Süsleme yapmak için de 1 tane plastik kapağı çiçek haline getirmeniz yeterli olacaktır.

Gerekli Malzemeler

  • Deterjan kabı
  • Kalem
  • Falçata
  • Makas
  • Silikon tabancası

Bunların dışında süsleme yapmak için 1 tane plastik kapak da gerekmektedir. Uygulamanın yapımında düz ya da renkli her türlü deterjan kabı kullanılabilir.

Deterjan Kabı ile Peçetelik Yapımı

Listede verilen malzemeler hazır ise güzel bir peçetelik yapmak için aşağıdaki adımları dikkatli bir şekilde uygulamanız yeterlidir.

  • İlk olarak plastik kabı yapmak istediğiniz peçeteliğin boyutuna uygun şekilde kesmeniz gerekiyor. Bunun için kalem ile kabın ön ve arkasına çizgi yaparak fazlalık olan yerleri makas ile keserek çıkarın.
  • Sonraki aşamada falçata yardımı ile yan taraflara peçetelerin sığacağı boyutta kesikler yapın.
  • Süsleme yapmak için plastik kapağın iç tarafındaki çizgilerin üzerinden falçata ile geçip bunları dışa doğru açtırın. Bu konuda detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz daha önce paylaştığımız plastik şişe kapağından çiçek yapımı yazımıza göz atabilirsiniz.
  • Yaptığınız çiçeğin ortasına biraz sim döküp silikon ile doldurabilir ya da boncuk yapıştırabilirsiniz.
  • Çiçeği peçeteliğe silikon tabancası yardımı ile yapıştırarak uygulamayı tamamlayabilirsiniz.

Bu güzel dekoratif ürünü orjinal hali ile kullanabilir ya da istediğiniz renkte akrilik boya kullanarak daha şık görünmesini sağlayabilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz. Evde bu kolay geri dönüşüm uygulamasını denemek isteyenlerin işini kolaylaştırmak için aşağıda deterjan kabı ile peçetelik yapımı resimli anlatım paylaşıyoruz. Evde değerlendirilmeyi bekleyen pet şişeler varsa daha önce paylaştığımız pet şişe ile vazo ve kalemlik yapımı yazımıza göz atabilirsiniz.

Deterjan Kabı ile Peçetelik Yapımı Resimli Anlatım
Deterjan Kabı ile Peçetelik Yapımı Resimli Anlatım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir