Hamsi Tava Nasıl Yapılır

Hamsi tava nasıl yapılır bunu merak ediyorsanız yazımızda bu enfes balık yemeğinin tarifini bulabilirsiniz. En sevilen balık çeşitlerimizden birisi olan hamsi ile yapılan pek çık tarif bulunmaktadır. Çıtır çıtır kızarmış balık ise çoğunluğun öncelikli tercihleri arasında bulunduğu için bugün sizlerle hamsi tava yapımı hakkında pratik bilgiler ve yemeğin yapım aşamasını paylaşıyoruz.

Hamsi Tava Nasıl Yapılır?

Evde en kolay yapabileceğiniz balık yemeklerinden birisi olan hamsi tavayı yapmak için ilk olarak taze balık temin etmeniz gerekiyor. Aldığınız balıkları evde güzelce temizledikten sonra bunları mısır unu ya da beyaz una bulayarak bir tavada kızartabilirsiniz. Balıkları pişirmeden önce unladığınız zaman bunlar hem tavaya yapışmaz hem de altın sarısı bir renk alır. Balıkları kızartmadan önce her yerinin unlanmış olmasına dikkat etmelisiniz. Son olarak da tavadaki yağ iyice kızdıktan sonra balıkları içine almalısınız. Bu şekilde hamsi birkaç dakika içinde çıtır çıtır kızararak servise hazır hale gelecektir. Hamsi ayıklarken işinizi kolaylaştırmak için daha önceden paylaştığımız hamsi nasıl ayıklanır yazımıza göz atabilirsiniz. Sevdiklerinize çıtır çıtır kızarmış balık pişirmek isterseniz aşağıda hamsi tava tarifi ve malzeme listesini bulabilirsiniz.

Hamsi Tava Nasıl Yapılır-1
Hamsi Tava Nasıl Yapılır-1

Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo hamsi
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • Sıvı yağ

Mısır unu sevmiyorsanız beyaz un da kullanabilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz.

Hamsi Tava Tarifi

Yemeğin ön hazırlık aşaması olarak hamsilerin başını koparın ve bunları alt taraflarından yararak içlerindeki bağırsakları çıkarın ve çeşmenin altında güzelce yıkayın. Bir süre suyunu süzmesi için süzgeçte bekletin. Unu temiz bir gazete kağıdına ya da yayvan bir tabağa alın.

Balığı kızartacağınız tavanın içine birkaç yemek kaşığı yağ koyun ve bunun iyice kızmasını bekleyin. Daha sonra balıkların her yerini iyice una bulayın ve fazlasını elinizle hafifçe silkeleyerek dökün. Una buladığınız hamsileri kızgın yağın içine atın. Bu şekilde bir tarafını pişirdikten sonra diğer tarafı da kızartarak ocağın altını kapatabilirsiniz.

Evde hamsi tava yapımı bu şekilde olup bu enfes balık kızartmasını yanında limon ve salata ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Balık pişirdikten sonra oluşan kötü kokudan kurtulmak isterseniz daha  önce paylaştığımız evdeki balık kokusu nasıl gider yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir