Kartondan Çam Ağacı Süs Yapımı

Kartondan Çam Ağacı Süs Yapımı

Kartondan çam ağacı süs yapımı isteyen herkesin evde rahatlıkla uygulayabileceği bir kendin yap çalışmasıdır. Evde atılmayı bekleyen karton kutular varsa bunlarla güzel dekoratif süsler yapabilirsiniz. Bu yazımızda sizlerle paylaşacağımız kolay yöntemi uygulayarak çam ağacı şeklinde dekoratif süsler tasarlayabilirsiniz. Önerimizi değerlendirmek isterseniz uygulamanın yapımı için ihtiyacınız olan malzemelerin listesini ve yapım aşamasının detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.

Kartondan Çam Ağacı Süs Yapımı

Evde kartondan çam ağacı yapmak oldukça kolaydır. Yapacağınız küçük süslemeler ile evinizin dekorunda bir farklılık oluşturabilirsiniz. Çam ağacı şeklindeki bu dekoratif süsleri çocuk odasının dekorunda kullanabileceğiniz gibi yılbaşı ağacı süslemesi için de kullanmanız mümkün. Bu kolay uygulama sayesinde boş karton kutuları da değerlendirme imkanı bulabilirsiniz. Yapacağınız dekoratif süslerin daha şık görünmesini isterseniz bunları simli boyalarla renklendirebilirsiniz. Yapacağınız küçük çam ağaçlarını istediğiniz gibi süsledikten sonra bunları bir kartona yapıştırarak güzel bir pano tasarlayabilirsiniz.

Kartondan Çam Ağacı Süs Yapımı-1
Kartondan Çam Ağacı Süs Yapımı-1

Gerekli Malzemeler

  • Karton bir kutu
  • Kalem
  • Makas
  • İp, eva ve pul gibi süsleme malzemeleri
  • Yapıştırıcı

Kartondan Çam Ağacı Süs Nasıl Yapılır?

Uygulama öncesinde karton kutuyu açarak düz bir hale getirin. Sonrasında aşağıdaki adımları uygulamaya başlayabilirsiniz.

  • Kartonun üzerine kalem ile istediğiniz büyüklükte bir üçgen çizin. Bunun alt tarafına da gövde olarak küçük bir parça çizin.
  • Yaptığınız çizgilerin üzerinden makas ile geçerek dikkatli bir şekilde kesin.
  • Bu şekilde aynı ya da farklı büyüklüklerde istediğiniz sayıda çam ağacı yapabilirsiniz.
  • Uygulamayı tamamlamak için kartondan çam ağaçlarına ip sarabilir, küçük eva parçaları ya da pul yapıştırabilirsiniz.

Yaptığınız bu güzel dekoratif süslerin üst tarafına delik açıp buradan ince bir kurdele ya da ip geçirerek bunları istediğiniz yere asabilirsiniz. Evde boş karton kutu yoksa aynı uygulamayı yeşil fon kartonu ile de yapabilirsiniz. İsterseniz aynı yöntemi uygulayarak büyük bir çam ağacı da yapabilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz. Bu kolay kendin yap çalışmasını denemek isteyenler için aşağıda kartondan çam ağacı yapımı resimli anlatım paylaşıyoruz. Evde değerlendirilmeyi bekleyen gazete kağıtları varsa daha önce paylaştığımız gazete kağıdı ile kelebekli pano yapımı yazımıza göz atabilirsiniz.

Kartondan Çam Ağacı Süs Yapımı Resimli Anlatım
Kartondan Çam Ağacı Süs Yapımı Resimli Anlatım

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir