Armut Reçeli Tarifi
Mutfak,  Nasıl Yapılır

Armut Reçeli Tarifi

Armut reçeli tarifi ile siz de evde hoş kokulu ve lezzetli bir reçel yapabilirsiniz. Reçel hem çocukların hem de büyüklerin sevdiği bir kahvaltılıktır. Organik gıda tüketmeye özen gösterenler reçeli evde kendileri yapmaktadır. Siz de aynı düşüncede iseniz armut reçeli yapımını öğrenmek isteyebilirsiniz. Enfes kokusu ve harika tadı ile güzel bir reçel yapmak isterseniz malzeme listesini yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Armut Reçeli Tarifi

Meyve ile yapılan reçeller hoş kokusu ve güzel renkleri ile dikkat çekmektedir. Başta çilek ve vişne olmak üzere ayva, elma, mandalina, armut, üzüm, kavun ve karpuz gibi birçok meyvenin reçeli yapılmaktadır. Kahvaltıda reçel tüketmeyi seviyorsanız evde armut reçeli hazırlayabilirsiniz. Bu yazımızda lezzet sırrını sizlerle paylaşıyoruz. Doğru malzemeleri uygun oranda kullanırsanız sonuç sizi memnun edecektir. Denemek isteyenler için armut reçeli yapımı ve gerekli malzemelerin listesi aşağıda verilmiştir.

Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo armut
  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 tane çubuk tarçın
  • 2-3 tane karanfil
  • Yarım limon

Reçel yapımında kullanacağınız armutlar çok sert ya da yumuşak olmamalı. Orta yumuşaklıkta armut idealdir. Kullanacağınız toz şeker miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Armut Reçeli Yapımı

İlk olarak armutları güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun. Daha sonra armutları bıçak ile ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkarın. Kesme tahtasına aldığınız armutları bıçak ile orta büyüklükte küpler halinde kesin. Ön hazırlık aşamasının ardından reçeli yapmaya geçebilirsiniz.

Bir tencerenin içine doğranmış armutları, su ve toz şekeri alın. Önce orta ateşte pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın. Tenceredeki malzemenin içine karanfil ve tarçın ilave ederek kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Armutlar şeffaf bir renk almaya başladığında limon suyunu da ekleyin. Reçelin tadının acılaşmaması için tenceredeki tarçın ve karanfili çıkarın. İstediğiniz koyuluğa geldiği zaman ocağın altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.

Evde armut reçeli yapımı bu şekilde olup pişme süresi ortalama 45 ile 60 dakika arasında değişebilir. Tencerede kaynayan meyvenin rengi şeffaflaştığı ve suyu koyulaştığı zaman reçel hazır demektir. İlk etapta reçelin kıvamı biraz akışkan gibi gelebilir fakat bir süre bekledikten sonra koyu kıvam alacaktır. Hazırladığınız reçeli oda sıcaklığında soğuttuktan sonra bunu kapaklı cam bir kavanoza koyun ve ağzını sıkıca kapatın.

Reçel kavanozunu nem ve ısıdan uzak bir yerde güvenli bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Kavanozun ağzını açtıktan sonra ise buzdolabında saklamanız gerekmektedir. İlk kez deneyecek olanların işini kolaylaştırmak için aşağıda armut reçeli yapımı resimli anlatım paylaşıyoruz. Reçel yapmanın püf noktaları hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz daha önce paylaştığımız evde reçel nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Armut Reçeli Yapımı Resimli Anlatım
Armut Reçeli Yapımı Resimli Anlatım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: