Turşu Ne Kadar Sürede Olur?

Turşu Ne Kadar Sürede Olur

Turşu ne kadar sürede olur? bunu öğrenerek siz de evde sebze ve meyveler ile enfes turşular hazırlayabilirsiniz. Turşu, tek çeşit ya da birkaç farklı çeşit ile yapılan, hem suyu hem de içindeki sebzeler tüketilebilen bir çeşittir. Her yemeğin yanına çok yakışan turşu genelde salatalık, acur, domates, biber, beyaz lahana, taze fasulye, karnabahar, havuç, mantar, karnabahar gibi sebzeler kullanılarak yapılmaktadır. Bunların yanı sıra erik, ayva ve armut gibi meyveler de turşu yapımında kullanılmaktadır. Hal böyle olunca kavanozlardaki rengarenk turşuları tüketmek de bir hayli zevkli olmaktadır. Evde ilk defa turşu kuracak olanlar için turşu nasıl yapılır ve ne kadar sürede olur? bu soruların cevabını yazımızın devamında paylaşıyoruz.

Turşu Ne Kadar Sürede Olur?

Turşu yapmak için sebzeler bütün ya da doğranmış olarak kullanılabilir. Sebzenin yanı sıra tuz, sirke ve su da kullanılmaktadır. Turşunun çabuk olgunlaşmasını sağlamak için nohut da kullanmak gerekmektedir. Doğru malzemeler uygun oranda kullanıldığında ve bekleme süresi tamamlandığında ortaya harika bir lezzet çıkacaktır. Turşu yapımı hakkında pratik bilgilere ihtiyacınız varsa daha önce paylaştığımız turşu nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Sebzeleri uygun şekilde kavanozlara doldurduktan sonra bunların olgunlaşması için belli bir süre beklemek gerekmektedir. Turşu kaç günde olur? diye merak ediyorsanız bu sorunun cevabını verelim. Kullanılan malzemelere, bunların bütün ya da doğranmış oluşuna göre bu süre değişebilir. Turşu genelde 2-3 hafta içinde olmaktadır. Sebzeler doğranmış ise sebzeler 15 gün içinde olgunlaşabilir. Eğer sebzeleri bütün halinde kullandıysanız o zaman bu süre 1 aya kadar uzayabilir.

Turşuyu kurduktan sonra bunun kapağını açarak sık sık kontrol etmeye kalkmayın. Turşu kurduktan sonra 10 gün bekledikten sonra kavanozun kapağını açarak kontrol edebilirsiniz. Kavanozun kapağını açmadan da içindeki sebzelerin renklerinin değişmesinden turşunun olgunlaştığını anlayabilirsiniz.

Bu yazımızda merak edenler için turşu kaç günde kurulur? sorusunun cevabını paylaştık. Sizde evde organik turşu yapmak istediğiniz zaman bu pratik bilgileri uygulayabilirsiniz. Mevsiminde taze olarak alacağınız sebzeleri kullanarak evde farklı turşu çeşitleri yaparak sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir