Sarımsak Turşusu Nasıl Yapılır?

Sarımsak Turşusu Nasıl Yapılır

Sarımsak turşusu nasıl yapılır? bunu merak ediyorsanız yazımızda sorunun cevabını bulabilirsiniz. Turşu mutfaklarımızın sevilen lezzetlerinden birisidir. Günümüzde birçok sebze ve meyvenin turşusu yapılmaktadır. Beyaz lahana, salatalık, havuç, biber gibi klasik turşu çeşitlerinin yanı sıra mantar, sarımsak gibi değişik çeşitler de bulunmaktadır. Farklı turşu çeşitleri denemekten hoşlanıyorsanız bu yazımızda tarifini paylaşacağımız sarımsak turşusunu yapmayı deneyebilirsiniz.

Sarımsak Turşusu Nasıl Yapılır?

Sarımsak doğal antibiyotik olması nedeni ile sağlığa oldukça faydalıdır. Her ne kadar kötü kokusu rahatsızlık verse de aşırıya kaçmadan tüketilebilir. Birçok sebze gibi sarımsağın da turşusu yapılmaktadır. Yemeklerin yanında bu güzel turşudan tüketmek isterseniz dışarıdan almak yerine evde kendiniz de kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Turşu yapmak için kullanılan ana malzemeler sarımsak, sirke, kaya tuzu ve sudur. Bunların yanı sıra farklı bir aroma elde etmek için kereviz sapı, dereotu ve maydanoz da kullanılabilir.

Tüm çeşitlerde olduğu gibi bu turşuyu da plastik kap yerine cam kavanozda yapmak daha hijyenik ve sağlıklıdır. Bazı tariflerde sarımsaklar bütün olarak kullanılmaktadır. Bizim paylaşacağımız tarifte ise kabukları soyulduktan sonra diş diş ayrılmaktadır. Bu pratik tarifi evde yapmak için aşağıda sarımsak turşusu tarifi ve malzeme listesini paylaşıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo sarımsak
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç dal maydanoz

Bunların yanı sıra turşuya güzel bir aroma katmak isterseniz 3-4 dal kereviz sapı da kullanabilirsiniz.

Sarımsak Turşusu Tarifi

Turşu yapımına ilk olarak sarımsakları soyarak başlamalısınız. Daha sonra bunları diş diş ayırın. Sarımsakları cam kavanozun içine yerleştirin. Derin bir kasenin içine kaya tuzu, üzüm sirkesi ve suyu alın. Tuz eriyene kadar bunları güzelce karıştın. Daha sonra bu karışımı kavanozun içine boşaltın. Maydanozları yıkayın ve bunu en üste koyduktan sonra kavanozun kapağını kapatın.

Turşuyu bu şekilde kurduktan sonra kavanozu güneş görmeyen, serin bir yerde bekletin. Evde sarımsak turşusu yapımı bu şekilde olup yaklaşık 3 hafta içinde tüketime hazır hale gelecektir. Afiyet olsun. Evde karışık turşu hazırlamak isterseniz daha önce paylaştığımız karışık turşu nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir