Salçalı Patates Ezmesi Nasıl Yapılır?

Salçalı Patates Ezmesi Nasıl Yapılır

Salçalı patates ezmesi nasıl yapılır? bunu öğrenerek siz de evde meze tadında güzel bir ezme hazırlayabilirsiniz. Patatesin yemeği ve salatası yapıldığı gibi bu sebze püre yapımında da kullanılmaktadır. Bugün sizlerle salçalı patates kavurması ile ezme yapabileceğiniz pratik bir tarif paylaşıyoruz. Sabah kahvaltısında ya da et yemeklerinin yanında bu enfes ezmeyi sevdiklerinizle paylaşmak isterseniz lezzet sırrını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Salçalı Patates Ezmesi Nasıl Yapılır?

Lezzetli bir patates ezmesi hazırlamak için bu sebzeyi güzelce haşlamanız ve sonrasında ezerek püre haline getirmeniz gerekiyor. Hazırladığınız pürenin içine ilave edeceğiniz salça, kuru soğan ve baharatlar ile ortaya harika bir lezzet çıkmaktadır. Kolay meze yapmaktan hoşlananlar için aşağıda salçalı patates ezmesi tarifi ve malzeme listesini paylaşıyoruz. Patates haşlarken işinizi kolaylaştıracak pratik bilgilere ihtiyacınız varsa daha önce paylaştığımız patates nasıl haşlanır yazımıza göz atabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 5 tane orta boy patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Bunların dışında servis öncesinde maydanoz ya da taze soğan da kullanabilirsiniz.

Salçalı Patates Ezmesi Tarifi

İşe ilk olarak patatesleri haşlamakla başlayın. Tencere ya da düdüklüde haşladıktan sonra kabularını soyun ve ezerek püre haline getirin. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı yemeklik olarak doğrayın. Bu ön hazırlık aşamasının ardından patates ezmesi yapımına geçebilirsiniz.

Bir tencerenin içine sıvı yağ ve tereyağını alın. Yağ ısındıktan sonra içine soğanı ilave edin ve yumuşayana kadar kavurun. Daha sonra domates ve biber salçasını ilave ederek birkaç dakika daha kavurun. Tencerenin içine patates püresini de alarak tüm malzemeyi güzelce karıştırın. Son olarak tuz ve baharatlarını ilave edip tüm malzemeyi güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz.

Evde salçalı patates ezmesi yapımı bu şekilde olup isterseniz ocağın altını kapattıktan sonra içine ince doğranmış maydanoz ya da taze soğan da koyabilirsiniz. Şık bir sunum yapmak isterseniz ezmeyi bir kek kalıbına koyup üzerine kaşıkla güzelce bastırdıktan sonra bunu servis kasesine ters çevirerek çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir