Plastik Kapaklarla Bardak Altlığı ve Nihale Yapımı

Plastik Kapaklarla Bardak Altlığı ve Nihale Yapımı

Plastik kapaklarla bardak altlığı ve nihale yapımı başlığı altında sizlerle 3 tane kolay geri dönüşüm çalışması paylaşıyoruz. Evde değerlendirilmeyi bekleyen plastik kapaklar varsa siz de bunları kullanarakçok güzel batdak altlıkları ve nihale yapabilirsiniz. Bu uygulamayı yapmak için kullanılan pratik yöntemi yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Plastik Kapaklarla Bardak Altlığı ve Nihale Yapımı

Evde plastik kapaklarla neler yapılır? diye merak ediyorsanız sizlerle paylaşacağımız örnek geri dönüşüm çalışmaları su soruya cevap olabilir. Plastik şişeleri değerlendirdiğiniz gibi bunların kapaklarını da etmak yerine farklı şekillerde değerlendirebilirsiniz. Örneğin bu kapaklarla çiçek şeklinde ya da kare bardak altlığı tasarlayabilirsiniz. Elinizde çok sayıda kapak varsa o zaman bunları nihale yapımında kullanabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • Aynı boyutta plastik kapaklar
  • Pişirme kağıdı
  • Ütü

Kullanılacak olan plastik kapak sayısı yapacağınız tasarıma göre farklılık gösterebilir. Çiçek şeklinde bir bardak altlığı yapmak isterseniz bunun için 7 tane kapağa ihtiyaç vardır.

Plastik Kapaklarla Bardak Altlığı ve Nihale Yapımı

Plastik kapaklarla çiçek şeklinde bir bardak altlığı yapmak isterseniz aşağıdaki adımları uygulamanız yeterlidir.

  • Pişirme kağıdının üzerine kapaklardan birini koyun ve geri kalan kapakları da bunun etrafına sıralayın.
  • Kağıdı kapakların üzerine kapatın. Sonrasında ütüyü çalıştırın ve pişirme kağıdının üzerine bastırarak kapakların eriyip birbirine yapışmasını sağlayın.
  • Yöntemi uyguladıktan sonra bir süre kapakların soğuması için bekleyin.
  • Pişirme kağıdını kaldırdığınızda ortaya çiçek şeklinde güzel bir tasarım çıkacak.

Kare şeklinde bir bardak altlığı yapmak isterseniz 9 tane plastik kapağı pişirme kağıdının üzerine kare olacak şekilde sıralayın ve kağıdı kapakların üzerine örtün. Sonrasında yukarıda anlattığımız yöntemi uygulayın.

Elinizde farklı büyüklükte plastik kapak varsa bunlarla güzel bir nihale yapabilirsiniz. Bunun için pişirme kağıdının üzerine 1 tane kapak koyun. Bunun etrafına diğer kapakları yuvarlak oluşturacak şekilde yerleştirin ve kağıdı kapatarak ütüyü bastırın.

Bu yazımızda sizlerle evde çok kolay uygulayabileceğiniz 3 tane örnek çalışma paylaştık. Denemek isteyenler için aşağıda plastik kapaklarla bardak altlığı ve nihale yapımı videolu anlatım paylaşıyoruz. Bu tarz kolay çalışmalar ilgi alanınıza giriyorsa daha önce paylaştığımız nescafe ambalajı ile bardak altlığı yapımı yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir