Mantar Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Mantar Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır

Mantar derin dondurucuda nasıl saklanır? bunu öğrenmek isterseniz yazımızda işinizi kolaylaştıracak pratik bilgiler bulabilirsiniz. Mantar çeşitli yemek ve salatalarda kullanılan lezzetli bir sebze çeşididir. Ne yazık ki bu gıdanın dayanıklılık süresi çok uzun değildir. Aldığınız mantarı hemen tüketmeyecekseniz kullanacağınız zamana kadar derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Bu konuda ihtiyacınız olan bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Mantar Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Derin dondurucuda mantar saklamak için uygulayabileceğiniz iki tane yöntem bulunmaktadır. İlk yöntem mantarı çiğ olarak derin dondurucuya koymak, ikinci yöntem ise pişmiş olarak dondurucuda muhafaza etmektir. Bu konuda doğru yöntemi uyguladığınız zaman çiğ ya da pişmiş mantarı güvenli bir şekilde muhafaza edebilirsiniz.

Mantarı çiğ olarak dondurucuda saklamak isterseniz bunların uzun süre dayanması için yıkamamanız gerekmektedir. Tek seferde kullanacağınız kadar mantarı bütün olarak ya da istediğiniz şekilde dilimleyerek buzdolabı poşetine koyun ve ağzını hava almayacak şekilde kapatın.

Mantarı pişmiş olarak dondurucuda saklamak isterseniz bunları güzelce yıkayın ve istediğiniz şekilde doğrayın. Daha sonra az yağ ile suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kavurun. Sonrasında tek kullanımlık porsiyonlara ayırarak buzdolabı poşetine yerleştirip ağzını hava almayacak şekilde kapatın.

Mantar Derin Dondurucuda Ne Kadar Süre Saklanır?

Bu yöntemleri ilk kez deneyecek olanlar mantar dondurucuda ne kadar süre saklanır diye merak edebilirler. Öncelikle şunu söylemeliyiz ki mantar çabuk bozulan bir gıdadır. Bu nedenle mantar alırken bunun taze olmasına dikkat etmelisiniz. Aldığınız mantarı o gün ya da birkaç gün içinde tüketmeniz gerekmektedir. Bu gıdayı buzdolabında bir hafta bozulmadan saklayabilirsiniz. Gelelim derin dondurucuda ne kadar süre saklayabileceğinize. Bu süre mantarın çiğ ya da pişmiş olmasına göre farklılık göstermektedir. Mantarı çiğ olarak dondurucuda muhafaza edecekseniz bir ay boyunca tazeliğini koruyacaktır. Eğer mantarı pişmiş olarak saklayacaksanız bu süre 2 aya kadar uzayacaktır.

Bu yazımızda sizlerle mantarı dondurucuda saklama yöntemleri hakkında pratik bilgiler paylaştık. Herhangi bir sorun yaşamamak için derin dondurucuda sakladığınız mantarların üzerine poşetlediğiniz tarihleri not almanızı tavsiye ediyoruz. Derin dondurucuda muhafaza ettiğiniz mantarlarla lezzetli bir yemek pişirmek isterseniz daha önce paylaştığımız mantarlı omlet tarifine göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir