Humus Tarifi

Humus tarifi ile siz de evde bu lezzetli mezeyi kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Humus, ana malzemesi nohut olan bir mezedir. Bu mezeyi yemeklerin yanında tüketebileceğiniz gibi isterseniz sabah kahvalsısında da kullanabilirsiniz. Nohutu haşlayıp bunu ezme haline getirdikten sonra içine tahin, limon suyu ve zeytinyağı katılarak yapılmaktadır. Lezzetini arttırmak için sarımsak ve çeşitli baharatlar kullanılmaktadır. Ev yapımı lezzetlerden hoşlanıyorsanız evde humus yapmayı deneyebilirsiniz.

Humus Tarifi

Türk mutfağının sevilen meze çeşitlerinden birisi olan humusun yapımı oldukça kolaydır. Tüm tariflerde olduğu gibi burada da doğru malzemeleri uygun miktarda kullanmak önemlidir. Bunun dışında humus yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. Nohutu haşlamadan 1 gece önce suda bekletmelisiniz. Ertesi gün bu suyu süzüp nohutu tencere ya da düdüklüde haşlayabilirsiniz. İyi haşlanması ve kabuklarının kolay çıkması için haşlama suyuna biraz karbonat ilave edebilirsiniz. Haşlanan nohutları ezmeden önce bunların kabuklarını çıkarmanız gerekmektedir. Sonrasında nohutu ezerek diğer malzemeleri de içine katarak hepsini karıştırdıktan sonra humus servise hazırdır. Servis öncesinde üzerine biraz zeytinyağı, susam ya da pul biber dökebilirsiniz. Kıvam olarak çok sert ya da akışkan olmamalıdır. Bu konuda detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz daha önce paylaştığımız humus nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz. 4 kişilik humus yapmak isterseniz aşağıdaki malzeme listesinden faydalanabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 2 diş sarımsak
  • Kimyon
  • Tuz

Üzeri için;

  • Zeytinyağı
  • Susam ya da pul biber

Humus Yapımı

Humus yapımında haşlanmış nohut kullanıldığı için 1 gece önceden suda beklettiğiniz nohutu ertesi gün haşlayın. Haşlanmış nohutların suyunu süzdükten sonra bunların kabuklarını çıkarın. Sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra bunları da küçük olarak doğrayın. Bu ön hazırlık aşamasının ardından mezenin yapımına başlayabilirsiniz.

Haşlanmış nohutları mutfak robotundan geçirerek ezin. Üzerine diğer malzemeleri de ilave ettikten sonra hepsini güzelce ezin. Kıvamı çok koyu oldu ise nohutu haşladığınız sudan çok az ilave ederek açabilirsiniz. Tüm bu aşamalardan sonra humus yapımı tamamlanmış oluyor. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine biraz zeytinyağı döküp pul biber ya da susam ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Evde humus yapımı bu şekilde olup yazımızda bahsettiğimiz püf noktalarını uygularsanız sonuç sizi memnun edecektir. Bu güzel görünümlü lezzetli mezeyi özel yemek davetlerinizin menüsünde de kullanabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir