Balkabağı Çorbası Nasıl Yapılır?

Balkabağı Çorbası Nasıl Yapılır

Balkabağı çorbası nasıl yapılır? bunu merak ediyorsanız yazımızda bu sorunun cevabını bulabilirsiniz. Balkabağının tatlısının yanı sıra çorbası da yapılmaktadır. Her ne kadar alışık olduğumuz bir çorba çeşidi olmasa da içine bazı sebzeler ve baharatlar katılarak istenen lezzet elde edilebilir. Daha önceden denemeyenler balkabağı çorbası tarifi ve malzeme listesini aşağıda bulabilirler.

Balkabağı Çorbası Nasıl Yapılır?

Balkabağı çorbası içinde tahıl bulunmadığı için diyet çorba olarak da tüketilmektedir. Kabağın yanı sıra patates, havuç ve kuru soğan gibi sebzeler kullanılmaktadır. Karabiber ilavesi ile çorba daha iştah açıcı bir hale getirilebilir. Evde sağlıklı bir sebze çorbası pişirmek isteyenler için aşağıda sütlü balkabağı çorbası tarifi ve malzeme listesini paylaşıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • 2 dilim balkabağı
  • 1 tane patates
  • 1 tane havuç
  • 1 tane kuru soğan
  • 2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Not: İsterseniz süt yerine krema da kullanabilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz.

Balkabağı Çorbası Yapımı

Ön hazırlık olarak balkabağını kesme tahtasına alarak bıçak ile küp küp doğrayın. Havucu yıkayıp bunu da küp şeklinde kesin. Patatesinde kabuğunu soyduktan sonra küp olarak doğrayın. Kuru soğanın kabuğunu soyup bunu da yemeklik olarak kesin. Ön hazırlık aşamasının ardından çorbanın yapımına geçebilirsiniz.

Çorbayı yapacağınız tencerenin içine zeytinyağını alın ve yağ ısındıktan sonra içine soğan ve havuçları ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra patates ve balkabağını da tencereye alın. Birkaç dakikada bu şekilde kavurduktan sonra 2,5 su bardağı su katarak sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Sebzeler yumuşadıktan sonra çorba pürüzsüz bir kıvama gelene kadar blenderdan geçirin. Üzerine 2,5 su bardağı daha su ilave ettikten sonra karabiber ve tuzunu da ekin. Tüm malzemeyi güzelce karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın. Çorba kaynadıktan sonra sütü ilave edin ve tüm malzemeyi güzelce karıştırırarak birkaç dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.

Evde balkabağı çorbası yapımı bu şekilde olup çorbayı sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Çorbanın pişme süresi ortalama 35 dakika olmaktadır. Sizlerle paylaştığımız malzeme listesi ile 4 kişilik çorba hazırlayabilirsiniz. Havuç ile lezzetli bir çorba pişirmek isterseniz daha önce paylaştığımız havuç çorbası nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir