Pirinçli Pırasa Yemeği Tarifi

Pirinçli Pırasa Yemeği Tarifi

Pirinçli pırasa yemeği tarifi ile sizde evde sevdikleriniz için besleyici ve doyurucu bir sebze yemeği pişirebilirsiniz. Pırasanın sulu yemeği, kavurması, dolması ve mücveri yapılmaktadır. Bunların yanı sıra börek ve hamur işlerinde iç harcı olarak da kullanılmaktadır. Soğansı bir tadı olduğu için bu sebzeyi başka sebzelerle, kıyma ya da pirinç ile daha lezzetli bir hale getirmek mümkün. Biz bugün sizlerle pırasa yemeğinin en lezzetli hali olan pirinç ve havuç ile yapılan tarifini paylaşıyoruz. Bu tarif sayesinde lezzetli ve doyurucu bir zeytinyağlı yemek pişirebilirsiniz.

Pirinçli Pırasa Yemeği Tarifi

Çocuğunuza pırasa yemeği yedirmekte zorlanıyorsanız bunu pirinç ve havuç ile birlikte pişirebilirsiniz. Bu şekilde daha lezzetli olan yemeği çocuklar da severek yiyecekleridir. Kısa sürede yapacağınız bu yemek sizi bugün ne pişirsem derdinden de kurtaracaktır. Daha önceden denemeyenler için aşağıda zeytinyağlı pirinçli pırasa yemeği tarifi ve malzeme listesini paylaşıyoruz.

Pirinçli Pırasa Yemeği
Pirinçli Pırasa Yemeği

Gerekli Malzemeler

  • 4 tane pırasa
  • 1 tane havuç
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 2 tane domates
  • 3 su bardağı su ( su sıcak olmalı )
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Bu malzeme listesi 4 kişilik yemek yapımı içindir. Yemeğin pişme süresi yaklaşık 25-30 dakika arasındadır.

Pirinçli Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır?

Yemeğin ön hazırlık aşaması olarak pırasaları güzelce yıkayın ve kesme tahtasına alarak bıçak yardımı ile bir parmak genişliğinde doğrayın. Havucu yıkayıp kabuğunu soyduktan sonra halka şeklinde doğrayın. Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soyduktan sonra bunları da küp küp doğrayın. Pirinçleri bol su ile yıkayıp suyunu süzdürün. Bu ön hazırlık aşamasının ardından yemeği yapmaya başlayabilirsiniz.

Yemeği yapacağınız tencerenin içine zeytinyağını alın ve yağ ısındıktan sonra içine salça ve domatesi ilave edin. Domates yumuşayana kadar kavurduktan sonra tencerenin içine havuç ve pırasayı da ekleyerek bir süre daha kavurun. Ardından pirinçleri de ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun.

Son olarak tuzunu ve suyunu ekleyip 10 dakika kadar orta ateşte sonrasında ise kısık ateşte pişirin. Pirinçler yumuşayana kadar pişirdikten sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Evde pirinçli pırasa yemeği yapımı bu şekilde olup üzerine limon sıkarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Evde lezzetli bir bakliyat yemeği pişirmek isterseniz daha önce paylaştığımız kuru börülce yemeği nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir