Çiğ Süt Nasıl Pişirilir?

Çiğ Süt Nasıl Pişirilir

Çiğ süt nasıl pişirilir? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını bulabilirsiniz. Süt sadece çocuklar ve bebekler için değil her yaştan birey için oldukça faydalıdır. Sütü sadece içmek için değil evde yoğurt, peynir ve krema yapmak için de kullanırız. Dışarıdan alınan hazır sütler pastörize edildiği için bunlar kaynatmadan tüketilebilir. Eğer çiğ süt aldıysanız bunu kullanmadan önce kaynatarak içindeki zararlı organizmalardan arınmasını sağlamanız gerekmektedir. Bu konuda işinize yarayacak pratik bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

Çiğ Süt Nasıl Pişirilir?

Çiğ süt diğer bir deyişle taze süt, yeni sağılmış ve herhangi bir işlemden geçmemiştir. Evde yoğurt, peynir ya da krema yapmak için çiğ süt kullanılmaktadır. Sütü ister içmek için, ister yoğurt ya da peynir yapmak için kullanacak olun ilk iş olarak kaynatmanız gerekmektedir. Süt kaynadıkça besin değeri düşeceği için kaynatma süresini gereğinden uzun tutmamak gerekmektedir. Bu konuda herhangi bir sorun yaşamamak için çiğ süt kaynatmanın püf noktalarını bilmekte fayda var.

Kaynatma işlemine başlamadan önce sütün yeterince temiz olduğundan emin olmak adına işe ilk olarak sütü süzmekle başlamalısınız. Temiz bir tülbent bu konuda işinizi görecektir. Sütü tülbentten geçirerek kolay bir şekilde süzebilirsiniz. Bu ön hazırlık aşamasının ardından sütü kaynatmaya başlayabilirsiniz.

Çiğ Süt Kaynatırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Süt kaynatmak için uygun büyüklükte çelik bir tencereye ve tahta kaşığa ihtiyaç vardır. Sütü tencereye boşaltmadan önce tencereyi suya tutarak güzelce çalkalayın. Daha sonra içindeki suyu boşaltın ve sütü tencereye alın. Bu yöntemi uygulayatak sütün kaynarken taşmasını önleyebilirsiniz.

Çiğ Süt Nasıl Pişirilir-1
Çiğ Süt Nasıl Pişirilir-1

Tenceredeki sütü tahta bir kaşık ile 6-8 dakika kadar sürekli karıştırarak fokurdayana kadar kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha pişirerek ocağın altını kapatabilirsiniz. Sütü bu şekilde kaynattıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Bu yazımızda sizlerle çiğ süt nasıl kaynatılır? sorusunun cevabını paylaştık. Verdiğimiz pratik bilgileri uygulayarak siz de taze sütü evde güzelce pastörize ederek yoğurt ve peynir yapabilirsiniz. Süt kaynatırken size kolaylık sağlaması için daha önce paylaştığımız, süt kaç dakikada kaynar yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir