Polar Nasıl Temizlenir

Polar nasıl temizlenir? bu sorunun cevabını öğrenerek polar örtü ve giysileri daha kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Polar, sıcak tutan ve şık görünen bir kumaş çeşididir. Polar kumaşın en önemli özellikleri arasında kolay leke tutmaması, çabuk kuruması ve ütü gerektirmemesi sayılabilir. Sağladığı bu avantajlar nedeni ile hem giyim hem battaniye hem de örtü olarak kullanılmaktadır. Tüm kumaş çeşitlerinde olduğu gibi polarda da kumaşın yapısına uygun yöntemler ve doğru temizlik malzemeleri kullanılmalıdır.

Polar Nasıl Temizlenir?

Polar kumaştan yapılmış olan giysi ya da battaniyeleri elde ya da çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Eğer yıkanacak olan polar parça büyük ise daha iyi bir temizlik sağlamak için bunu tek başına yıkamanız gerekmektedir.  Küçük olan polar giysi ya da kumaşlar bir arada yıkanabilir. Polar kumaşları ister elde ister makinede yıkayın bunları başka kumaş türleri ile bir arada yıkamamanız gerekmektedir. Diğer kumaşların yumuşamasını sağlayan yumuşatıcılar polar kumaşın sertleşmesine neden olabilir. Böyle bir sorun yaşamamak için polar kumaşları yıkarken yumuşatıcı kullanmamanızı tavsiye ediyoruz.

Polar Elde Nasıl Yıkanır?

Polar giysi ya da battaniyeyi elde yıkamak isterseniz bunu doğrudan yıkamaya geçebilirsiniz. Polar kumaş hassas bir yapıda olduğu için bunu çok sıcak suda yıkamak kumaşın yapısını bozabilir. Bu nedenle polar kumaş ılık su ile yıkanmalıdır. Bir leğenin içine poları alın ve bunun üzerini kapatacak miktarda ılık su koyun. Poları bu suyun içinde 15 dakika bekletin. Daha sonra elde çamaşır yıkamaya uygun bir deterjan ile poları yıkayın. Soğuk su ile durulama yaptıktan sonra poları güzelce sıkarak asabilirsiniz.

Polar Çamaşır Makinesinde Nasıl Yıkanır?

Çamaşır makinesinde polar battaniye yıkamak isterseniz bu konuda paylaşacağımız bilgilerden faydalanabilirsiniz. Polar kıyafet ya da örtüleri makinede yıkayacağınız zaman tıpkı elde yıkamada olduğu gibi bunları sadece polar kumaşlar ile bir arada yıkamanız gerekmektedir. Büyük polar battaniye ya da örtüleri makinede tek başına yıkarken, küçük polar kıyafet ya da örtüleri bir arada yıkayabilirsiniz. Yılayacağınız kıyafetin düğmeleri varsa bunları ilikleyin. Fermuar varsa bunu da yıkama öncesinde çekin. Poları çamaşır makinesinde ılık su seviyesinde ve hassas yıkama programında yıkayabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlerle polar nasıl yıkanır? sorusunun cevabını paylaştık. Polar kumaşları yazımızda anlattığımız şekilde yıkarsanız kumaşın yapısını bozmadan temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Polar kumaşlar etraftaki kokuyu çok çabuk içine çeker. Bu nedenle yıkadıktan sonra kumaşı güzelce sıkmalı ve açık alanda kurumaya bırakmalısınız. Bollaşıp sündüğü için kullanamadığınız kazaklar varsa bunları tekrar eski haline getirmek için daha önce paylaştığımız, bollaşan kazak nasıl düzelir yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir