Kuru Fasulyeli Tarhana Çorbası Tarifi

Kuru Fasulyeli Tarhana Çorbası Tarifi

Kuru fasulyeli tarhana çorbası tarifi ile siz de sevdikleriniz için lezzetli bir çorba pişirebilirsiniz. Tarhana çorbası Türk mutfağının sevilen yemek çeşitlerinden birisidir. Kış aylarının sevilen çorbalarından olan tarhananın içine erişte ya da çeşitli bakliyatlar ilave ederek farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Bu yazımızda sizlerle fasulyeli tarhana çorbası yapımını paylaşıyoruz.

Kuru Fasulyeli Tarhana Çorbası Tarifi

Tarhana çorbası, besleyici ve doyurucu bir yemektir. Yöresel olarak içine farklı malzemeler koyularak da pişirilmektedir. Evinizde tarhana varsa bunun içine haşlanmış kuru fasulye koyarak daha güzel bir lezzet elde edebilirsiniz. Önerimizi değerlendirmek isteyenler için aşağıda kuru fasulyeli tarhana çorbası tarifi ve malzeme listesini paylaşıyoruz.

Kuru Fasulyeli Tarhana Çorbası Tarifi-1
Kuru Fasulyeli Tarhana Çorbası Tarifi-1

Gerekli Malzemeler

  • Yarım çay bardağı ev tarhanası
  • 1 çay bardağı soğuk su ( tarhanayı açmak için kullanılacak )
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 7 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı haşlanmış kuru fasulye

Tarhana çorbası yaparken kullanacağınız tuz oranına dikkat etmelisiniz. Bazı tarhana karışımının tuz oranı biraz fazladır eğer kullandığınız karışım tuzlu ise çorbayı yaparken çok az tuz kullanmanız gerekiyor. Bu malzeme listesi 4 kişilik tarhana çorbası yapımı içindir. İsterseniz çorbayı yaparken 1 diş sarımsak kullanarak daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

Kuru Fasulyeli Tarhana Çorbası Yapımı

Tarhana çorbası yapmaya başlamadan önce un halindeki çorba karışımını suda açmak gerekmektedir. Tarhananın topaklanmasını önlemek için soğuk su kullanmanız gerekmekte. İlk olarak bir kasenin içine belirtilen miktarda tarhana ve suyu alın. Bunları bir kaşık ile güzelce karıştırarak tarhanayı açtıktan sonra çorbayı yapmaya başlayabilirsiniz.

Çorbayı yapacağınız tencerenin içine tereyağını alın ve yağ eridikten sonra salçayı ilave edin. Salçayı birkaç dakika kavurduktan sonra kasenin içindeki tarhanayı tencereye alın. Salça ve tarhanayı güzelce karıştırdıktan sonra içine sıcak suyu ekleyin ve güzelce karıştırın.

Bu şekilde kaynayana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Yaklaşık 15 dakika içinde çorba kaynamaya başlayacaktır. Sonrasında ocağın altını kısın ve içine haşlanmış kuru fasulyeleri ilave edin. Tarhana çorbası istediğiniz koyuluğa ulaştıktan sonra tuz ve baharatlarını da ilave edin. Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu yazımızda sizlerle kuru fasulyeli tarhana çorbası yapımı hakında bilgiler paylaştık. Siz de daha doyurucu bir çorba pişirmek isterseniz bu pratik tarifi deneyebilirsiniz. Evde lezzetli bir kırmızı mercimek çorbası pişirmek isterseniz daha önce paylaştığımız mercimek çorbası nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir