Kızartma Kokusu Nasıl Giderilir?

Kızartma Kokusu Nasıl Giderilir

Kızartma kokusu nasıl giderilir? bunu öğrenerek siz de kızartma yaptıktan sonra mutfağınızda kötü kokular oluşmasını önleyebilirsiniz. Et ve sebze kızartması mutfaklarımızda sıkça pişmektedir. Bu yemeği yaparken ve sonrasında murfaktan eve yayılan koku ise oldukça rahatsızlık vericidir. Siz de kızartma yaparken oluşan kokudan şikayetçi iseniz bu yazımızda paylaşacağımız pratik bilgilerden faydalanabilirsiniz.

Kızartma Kokusu Nasıl Giderilir?

Kızartma kokusu ağır bir koku olduğu için rahatsızlık verebilir. Kapıyı camı açmak da bu kokunun yok olmasını sağlamayabilir. Aslında bu sorunun çözümü mutfağımızda bulunmaktadır. Bu konuya geçmeden önce kızartma yaptıktan sonra tavayı hemen yıkamanız gerektiğini hatırlatalım. Aynı şekilde kızartma yenilen tabaklar da bekletilmeden yıkanmalıdır. Bu ön bilginin ardından kızartma kokusu nasıl bastırılır? bundan bahsedelim.

Kızartma Kokusu Oluşması Nasıl Önlenir?

Sonradan kızartma kokusu ile uğraşmak istemiyorsanız baştan önlem alabilirsiniz. Bunun için kızartma yaparken ocağın yanında mum yakabilirsiniz. Bu şekilde mum kokusunun kızartma kokusunu bastırmasını sağlayabilirsiniz. Kızartma yaptıktan sonra bir süre daha mumu yanık bırakarak koku oluşmasını önleyebilirsiniz.

Bu konuda uygulayabileceğiniz en kolay ve etkili yöntemlerden birisi de kızartma yaptığınız tavanın içine maydanoz koymaktır. Sapları ile birlikte bütün olarak tavaya koyacağınız maydanoz da kızartma kokusunu bastırmaya yardımcı olacaktır. Eğer et kızartıyorsanız tavaya defne yaprağı koyabilirsiniz. Bu şekilde kokuyu bastırırken ete daha aromatik bir tat katabilirsiniz.

Kızartma Kokusu Nasıl Bastırılır?

Kızartma yaparken önlem almadıysanız mutfaktan eve yayılan kötü kokudan kurtulmak için vanilyadan faydalanabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken 1 paket toz vanilyayı tavada kavurmak. Bu şekilde oluşan vanilya kokusu kötü kokuyu bastırarak evinizin mis gibi kokmasını sağlayacaktır.

Kızartma Kokusu Nasıl Giderilir-1
Kızartma Kokusu Nasıl Giderilir-1

Bir tencerenin içine 1 bardak su, yarım çay bardağı sirke ve yarım limon suyu koyup bunları kaynatarak da kızartma kokusundan kurtulabilirsiniz. İsterseniz bu uygulamayı yemeği pişirirken yaparak koku oluşmasını baştan önleyebilirsiniz. Limon ve tarçın da bu konuda işinize yarayabilir. Bir tencerede 2 bardak su kaynatıp ocağın altını kapatın. Bu suyun içine 1 tane limon ve 1 tane çubuk tarçın koyun. Bu karışımdan yayılan hoş koku da kızartma kokusunu bastırarak evinizin mis gibi kokmasına yardımcı olacaktır.

Bu yazımızda sizlerle kızartma kokusundan kurtulma yöntemleri hakkında pratik bilgiler paylaştık. Bu yöntemlerden hangisi kolayınıza geliyorsa onu uygulayabilirsiniz. Kızartma kokusunu bastırmak için ocakta limon ya da portakal kabuğu da yakabilirsiniz. Bu pratik bilgileri et ve sebze kızartması yaparken uygulayarak evinizde kötü kokular oluşmasını önleyebilirsiniz. Evde balık pişirdiğiniz zaman bu kokudan kurtulmak isterseniz daha önce paylaştığımız evdeki balık kokusu nasıl giderilir yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir