Kıymalı Milföy Böreği Nasıl Yapılır?

Kıymalı Milföy Böreği Nasıl Yapılır

Kıymalı milföy böreği nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını bulabilirsiniz. Börek sabah kahvaltısının sevilen hamur işlerinden birisidir. Peynirli, kıymalı, ıspanaklı, patatesli ve daha başka iç harcı ile yapılan böreği evde açtığınız yufka ile ya da hazır yufka ile yapabilirsiniz. Hazır yufka ile börek yapmak isterseniz bunun için milföy hamuru da kullanabilirsiniz. Bu yazımızda sizlerle kıymalı milföy böreği yapımı hakkında bilgiler paylaşıyoruz.

Kıymalı Milföy Böreği Nasıl Yapılır?

Puf puf kabaran börek çeşitlerini seviyorsanız milföy hamuru kullanarak evde istediğiniz gibi bir hamur işi pişirebilirsiniz. Milföy hamuru ile kısa sürede pişireceğiniz böreği sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketebilirsiniz. Kıyma, kuru soğan, biber ve baharatlar ile hazırlayacağınız iç harcını hamurun içine koyarak lezzetli bir börek yapabilirsiniz. Denemek isteyenler için kıymalı milföy böreği tarifi ve malzeme listesini paylaşıyoruz.

Kıymalı Milföy Böreği
Kıymalı Milföy Böreği

Gerekli Malzemeler

  • 1 paket milföy böreği
  • 300 gram kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane biber
  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 tane yumurta sarısı
  • İsteğe bağlı olarak susam ya da çörekotu kullanabilirsiniz.

Kıymalı Milföy Böreği Tarifi

Böreği yapmaya başlamadan yarım saat önce milföy hamurunu dondurucudan çıkarın ve oda sıcaklığında bekleterek çözülmesini sağlayın. Böreğin iç harcını hazırlamak için soğanın kabuklarını soyun ve bunu bıçak ile ince bir şekilde doğrayın. Biberleri yıkadıktan sonra bunları da ince bir şekilde doğrayın. Yıkadığınız maydanozu da ince olarak kıyın.

Bir tavaya sıvı yağı alın. Yağ ısındıktan sonra soğan, biber ve kıymayı tavaya alarak, kıymanın rengi dönene kadar kavurun. Kavrulan malzemelerin içine maydanoz, tuz ve baharatları ilave edin. Tüm malzemeyi birkaç dakika kavurduktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz.

Dondurucudan çıkarıp yumuşayana kadar beklettiğiniz milföy hamurlarının içine 1 yemek kaşığı kadar kıymalı iç harcı koyarak bunları rulo şeklinde sarın. Börekleri fırın tepsisine aralarında biraz boşluk bırakarak sıralayın. Bunların üzerine yumurta sarısı sürüp, isterseniz susam ya da çörekotu serpebilirsiniz.

Evde kıymalı milföy böreği yapımı bu şekilde olup, böreği önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirebilirsiniz. Afiyet olsun. İsterseniz böreği küçük rulolar halinde sarabilir ya da üçgen olarak şekil verebilirsiniz. Bu böreği patatesli olarak pişirmek isterseniz daha önce paylaştığımız patatesli milföy böreği tarifi yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir