Spor Ayakkabı Nasıl Yıkanır?

Spor Ayakkabı Nasıl Yıkanır

Spor ayakkabı nasıl yıkanır? diye merak ediyorsanız yazımızda sorunun cevabını ve bu konuda işinize yarayacak pratik bilgiler bulabilirsiniz. Spor ayakkabıların kullanımı rahat olduğu için günümüzde pek çok kişi bu ayakkabılardan kullanmaktadır. Diğer ayakkabı çeşitlerinden farklı olan spor ayakkabıların temizliği konusunda zorluk çekiyorsanız ayakkabıları yıkayarak kolay bir şekilde temizleyebileceğinizi söylemeliyiz. Spor ayakkabıları nasıl yıkayacağınız konusundaki bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Spor Ayakkabı Nasıl Yıkanır?

Spor ayakkabıları elde ya da makinede yıkamak mümkündür. Bu konuda ilk dikkat etmeniz gereken nokta ayakkabının yıkanabilir özellikte olmasıdır. Ayakkabının içinde yıkanabileceği yazıyorsa bunu rahatlıkla yıkayabilirsiniz. Spor ayakkabıyı yıkamadan önce bunun üzerindeki toz ya da çamurları bir fırça yardımı ile ayakkabıya zarar vermeden temizlemekle işe başlamalısınız. Ayakkabıyı ister elde ister makinede yıkayacak olun bu ön temizlik aşamasını yapmayı unutmayın.

Spor Ayakkabı Elde Nasıl Yıkanır?

Ayakkabınız kirlendiğinde makinede yıkamak istemiyorsanız, spor ayakkabı elde nasıl yıkanır? bunu öğrenmek isteyebilirsiniz. İlk olarak ayakkabının bağcıklarını çıkarın. Bir leğene ılık su ve sıvı çamaşır deterjanı koyun. Daha sonra deterjanı bir sünger yardımı ile köpürterek ayakkabınızı yıkayın. Bu ön yıkama işleminin ardından leğendeki suyu dökün ve tekrar ılık su ve deterjan karışımı hazırlayıp ayakkabıyı bunun içinde yarım saat kadar beklettikten sonra güzelce durulayın.

Spor Ayakkabı Makinede Nasıl Yıkanır?

Ayakkabıyı elde yıkamak yerine daha kolay bir yöntem uygulamak isterseniz, spor ayakkabı makinede nasıl yıkanır? bunu öğrenerek işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Ayakkabının bağcıklarını çıkarın ve bunları ayakkabı ile birlikte bir file ya da yastık kılıfının içine yerleştirin. Ayakkabının içinde yıkama talimatı varsa buna uygun şekilde hareket ederek kısa sürede ayakkabınızı tertemiz yapabilrisiniz. Eğer yıkama talimatı yoksa böyle bir durumda spor ayakkabı çamaşır makinesinde kaç derecede yıkanır? bunu öğrenmek isteyebilirsiniz. Ayakkabınızı çamaşır makinesinin kısa programında 30 deredece yıkayabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlerle spor ayakabı nasıl temizlenir? sorusunun cevabı olabilecek pratik bilgiler paylaştık. Ayakkabıyı elde ya da makinede yıkadıktan sonra bunu zarar görmeyeceği şekilde kurutmak gerekmektedir. Spor ayakkabınızın renginin solmaması için bunu açık havada güneş görmeyen bir yerde kurutmalısınız. Ayakkabının yapısının bozulmaması için de kurutma öncesinde içine gazete kağıdı doldurabilirsiniz. Bez ayakkabılarınızı temizlemek için pratik bilgilere ihtiyacınız varsa daha önce paylaştığımız bez ayakkabı nasıl temizlenir yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir