Kahvaltılık Ekmek Dilimleri

Kahvaltılık Ekmek Dilimleri

Kahvaltılık ekmek dilimleri başlığı altında sizlerle iki kolay kahvaltılık tarif paylaşıyoruz. Evde bayat ekmek varsa bunu değerlendirmek için de tariflerden faydalanabilirsiniz. Sabah kahvaltısında sevdikleriniz için lezzetli ekmek dilimleri hazırlamak isterseniz yumurtalı ekmek ya da sucuklu kaşarlı ekmek yapabilirsiniz. Bu tarifleri gün içinde karnınız acıktığı zamanda kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Kahvaltılık Ekmek Dilimleri

Kahvaltılık ekmek dilimleri denince aklımıza farklı tarifler gelmektedir. Bunların bazılarında ekmek dilimlendikten sonra üzerine krem peynir, sarelle, zeytin ezmesi gibi malzemeler sürülmektedir. Bunların yanı sıra kızarmış ekmek dilimleri de kahvaltıda sıkça tercih edilmektedir. Sabahları kızarmış ekmek yemeyi seviyorsanız bunu yumurtalı ya da sucuklu kaşar peynirli olarak da yapabilirsiniz. Şimdi sözü daha fazla uzatmadan kolay ekmek dilimleri tariflerimize geçelim.

Fırında Sucuklu Kaşarlı Ekmek Tarifi

Kahvaltıda sevdiklerinize fırında çıtır çıtır kızarmış lezzetli ekmek dilimleri ikram etmek isterseniz bu tarifimizi deneyebilirsiniz. Ekmek dilimlerinin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve küp küp doğranmış sucuk koyarak bunları fırında pişirebilirsiniz. İsterseniz normal ekmek yerine kepekli ya da başka ekmek çeşitleri de kullanabilirsiniz. İsterseniz sucuk yerine salam ya da sosis de kullanmanız mümkün. Denemek isteyenler için aşağıda fırında sucuklu kaşarlı ekmek tarifi ve malzeme listesini paylaşıyoruz.

Fırında Sucuklu Kaşarlı Ekmek Tarifi
Fırında Sucuklu Kaşarlı Ekmek Tarifi

Malzemeler

  • 8 dilim ekmek
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Sucuk

Fırında Sucuklu Kaşarlı Ekmek Yapımı

Ekmek dışında sadece 2 malzeme kullanarak kısa sürede kısa çıtır çıtır ekmek dilimleri hazırlayabilirsiniz. Bayat ekmekler varsa bu tarif sayesinde onları da değerlendirebilirsiniz. Ön hazılık olarak kaşar peynirini rendeleyin. Sucuğu bıçak yardımı ile halka ya da küp küp doğrayın. Ekmeği kesme tahtasına alarak bıçak yardımı ile orta kalınlıkta dilimleyin.

Bu ön hazırlık aşamasının ardından ekmek dilimlerini pişirmeye başlayabilirsiniz. Dilimlenmiş ekmekleri fırın tepsisine sıralayın. Daha sonra bunların üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayın. Kaşar peynirinin üzerine de dilimlenmiş sucukları yerleştirin. Ekmek dilimlerini bu şekilde hazırladıktan sonra tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırına alın. Ekmeklerin üzeri kızarana kadar pişirin. Tüm bu aşamalardan sonra kahvaltılık çıtır ekmek dilimleri servise hazırdır. Afiyet olsun.

Yumurtalı Ekmek Tarifi

Ekmek dilimlerini yumurtaya buladıktan sonra yağda kızartarak da enfes bir kahvaltlık hazırlayabilirsiniz. Bayat ekmekleri değerlendirmek için sıkça kullanılan bu yöntemi daha önce denemediyseniz bu tariften faydalanabilirsiniz. Gün içinde karnınız acıktığında da bu lezzetli tarif çok işinize yarayabilir. Denemek isteyenler için aşağıda yumurtalı ekmek tarifi ve malzeme listesini paylaşıyoruz.

Yumurtalı Ekmek Tarifi
Yumurtalı Ekmek Tarifi

Gerekli Malzemeler

  • 8 dilim bayat ekmek
  • 2 tane yumurta
  • Tuz
  • Sıvı yağ ( ekmek dilimlerini kızartmak için )

Yumurtalı Ekmek Yapımı

Bir kasenin içine yumurtaları kırın ve içine tuz ilave ederek güzelce çırpın. Derin bir tavaya sıvı yağı alın ve yağ kızdıktan sonra ekmek dilimlerini yumurtaya bulayarak kızgın yağın içinde kızartın. Yumurtalı ekmeği sıcak ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu yazımızda sizlerle sabah kahvaltısı için hazırlayabileceğiniz pratik tarifler paylaştık. Bu sayede siz de hem bayat ekmekleri değerlendirebilir hem de yumurtalı ya da kaşar peynirli ekmek dilimleri hazırlayabilirsiniz. Evde kolay börek pişirmek isterseniz daha önce paylaştığımız lorlu milföy böreği nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir