Asetonsuz Oje Nasıl Çıkar?

Asetonsuz Oje Nasıl Çıkar

Tırnakların daha güzel görünmesini sağlayan ojeyi kullanmak için aseton kullanılmaktadır. Bazen evde aseton kalmayabilir. Böyle bir durumda asetonsuz oje nasıl çıkar? diye düşünebilirsiniz. Bu yazımıda sizlerle evdeki malzemelerle oje çıkarabileceğiniz kolay ve etkili yöntemlerden bahsetmek istiyoruz. Bu sayede artık siz de aseton olmasa bile ojenizi rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

Asetonsuz Oje Nasıl Çıkar?

Tırnaklardaki ojeyi çıkarmanın en kolay ve etkili yolu aseton kullanmaktır. Acilen ojenizi çıkarmanız gerektiğinde evde aseton olmadığını farkederseniz panik yapmayın. Ojeyi oje ile çıkarmayı deneyebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken tırnağınızdaki ojenin üzerine koyu bir tabaka halinde tekrar oje sürmek ve bu kurumadan pamuk ile ovalamaktır. Her tırnağa bu işlemi tek tek uygulayarak ojeyi çıkarabilirsiniz.

Her evin mutfağında bulunan limon da asetonsuz oje çıkarmak için oldukça etkilidir. Bunun için bir kaba ılık su ve sıvı el sabunu koyun. Tırnaklarınızı 5 dakika kadar bu suyun içinde beklettikten sonra limon ile ovarak ojeleri çıkarabilirsiniz.

Asetonsuz Oje Nasıl Çıkar-1
Asetonsuz Oje Nasıl Çıkar-1

Asetonsuz Oje Çıkarma Yöntemleri

Yukarıda bahsettiklerimizin dışında asetonsuz oje çıkarma yöntemleri denemek isterseniz bu konuda birkaç farklı seçenek sunabiliriz. Sirke ve limon kullanarak da tırnaklardaki ojeyi çıkarmak mümkündür. Yöntemi uygulamak için pamuğu sirkeye batırın ve bunun üzerine birkaç damla limon damlatın. Tırnaklarınızı bu pamuk ile ovaladığınızda sirke ojeyi yumuşatacak ve limon da çıkmasına yardımcı olacaktır.

Alkol içeren parfümlerde asetonsuz oje çıkarmak için kullanılabilir. Bir parça pamuğa parfüm dökün ve tırnaklarınızı bununla güzelce ovalayın. Evde limon kolonyası varsa bundan birazını bir kaba döküp tırnaklarınızı 5 dakika kadar bunun içinde bekletin. Sonrasında limon kolonyası döktüğünüz pamuk ile tırnaklarınız ovalayın.

Asetonsuz Oje Nasıl Çıkar-2
Asetonsuz Oje Nasıl Çıkar-2

Aseton kullanmadan oje çıkarmak isterseniz diş macunu da bu konuda işinize yarayabilir. Bir diş fırçası yardımı ile tırnaklarınıza diş macunu sürün ve bir süre ovalayın. Bu şekilde ojeler yumuşayarak rahat bir şekilde çıkacaktır.

Bu yazımızda sizlerle evde asetonsuz oje çıkarmak için uygulayabileceğiniz en kolay ve etkili yöntemleri paylaştık. Bu yöntemlerden hangisini uygularsanız uygulayın tıpkı aseton kullanımında olduğu gibi tırnaklarınızda kuruluk oluşabilir. Uygulama sonrasında tırnaklara vazelin sürerek nemlendirirseniz bu sorun ortadan kalkacaktır. Sürdüğünüz ojeyi kolay bir şekilde kurutmak isterseniz daha önce paylaştığımız saç spreyi ile oje nasıl kurutulur yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir