Gümüş Nasıl Parlatılır

Gümüş nasıl parlatılır? bunu merak ediyorsanız bu konuda işinize yarayacak pratik bilgileri yazımızda bulabilirsiniz. Gümüş takılar şık görünümü nedeni ile günümüzde sıkça tercih edilmektedir. Severek kullanılan gümüş takılar zamanla parlaklığını kaybederek kararabilir. Böyle bir durumda takılarınızı eski parlaklığına kavuşturmak için gümüş parlatma yöntemlerine ihtiyaç duyabilirsiniz. Gümüş parlatmak için uygulayabileceğiniz en kolay ve etkili yöntemleri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Gümüş Nasıl Parlatılır?

Gümüş de tıpkı altın gibi zamanla kararabilir. Severek kullandığınız takıların kararmasından şikayetçi iseniz bunları parlatarak güzel görünümlerine kavuşmalarını sağlayabilirsiniz. Evde gümüş parlatmak için uygulayacağınız yöntem takınıza zarar vermemelidir. Bu sorunun çözümü için evinizde bulunan malzemelerden faydalanabilirsiniz. Diş macunu, sirke, kabartma tozu, limon, tuz, bulaşık deterjanı ve beyaz sabun gibi malzemeler kullanılarak evde gümüş takılarınızı kolay bir şekilde parlatabilirsiniz. Diş macunu ile gümüş parlatmak isterseniz bir fırça yardımı ile macunu parlatmak istediğiniz gümüşün üzerine sürün. Macun sürdüğünüz gümüşü su dolu bir kabın içinde 30 dakika kadar bekletin. Sürenin sonunda takıyı sudan çıkarın. Güzelce duruladıktan sonra kurulayın.

Gümüş Takıları Parlatma Yöntemleri

Sirke ve kabartma tozu kullanarak da gümüş takılarınızı parlatabilirsiniz. 2 yemek kaşığı sirkeyi bir kabın içine alın. Üzerine biraz su ve 2 yemek kaşığı kabartma tozu ilave edin. Parlatmak istediğiniz gümüş takıyı bu karışımın içine koyun. Yarım saat beklettikten sonra takıyı güzelce durulayarak kurutun. Tuz ve limon ile gümüş parlatmak isterseniz bir kasenin içine 2 yemek kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı tuz koyun. Üzerine biraz su ekleyerek karışımı hazırlayın. Kararan gümüş takılarınızı bu karışımın içinde yarım saat beklettikten sonra güzelce durulayın ve kuturun.

Gümüş Nasıl Parlatılır-1
Gümüş Nasıl Parlatılır-1

Bir tencerede su kaynatın ve kaynayan suyun içine bulaşık deterjanı dökerek güzelce karıştırın. Deterjanlı kaynar suyun içine gümüş takıları koyun. Su ılıyana kadar bu şekilde bekletin. Daha sonra gümüşleri sudan çıkarın ve kullanmadığınız bir diş fırçası ile hafifçe ovalayarak temizleyin. Uygulama sonrasında takılarınızı güzelce durulayın ve kurutun. 1 litre suyun içine bir fincan rendelenmiş beyaz sabun ve 1 fincan amonyak koyun. Kararan gümüşleri bu karışımın içinde 30 dakika kadar beklettikten sonra güzelce durulayın ve kurulama yaparak uygulamayı tamamlayın.

Bu yazımızda merak edenler için gümüş takılar nasıl parlatılır? sorusunun cevabı olabilecek en kolay ve etkili yöntemleri paylaştık. Siz de ihtiyacınız olduğunda bu pratik bilgilerden faydalanarak kararan gümüşlerinizi temizleyerek tekrar parlak ve güzel görünmelerini sağlayabilirsiniz. Altın takılarınızı evde parlatmak isterseniz daha önce paylaştığımız altın nasıl parlatılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir