Oje Nasıl Sürülür?

Oje Nasıl Sürülür

Bu yazımızda sizlerle oje nasıl sürülür? başlığı altında tırnaklarınızı daha bakımlı ve güzel gösterecek pratik bilgiler paylaşıyoruz. Çoğu bayan günlük yaşantısında ve özel günlerde oje kullanmaktadır. Oje sürmek her ne kadar basit gibi görünse de tırnakta dalgalı bir görünüm oluşturmadan ve taşırmadan sürmek oldukça önemlidir. Oje sürmeye başlamadan önce ve sürerken yapacağınız doğru uygulamalar sayesinde tırnaklarınıza harika bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Oje Nasıl Sürülür?

Oje sürmek de tıpkı makyaj yapmak gibi özen ve dikkat gerektirmektedir. Aksi halde taşan ya da dalgalı görünen oje nedeni ile istediğiniz sonucu almanız mümkün olmayabilir. Kusursuz oje sürmek için koruyucu oje ve oje kurutucu ürünler kullanabilirsiniz. Süreceğiniz ojenin rengine karar verdikten sonra tırnaklarınızı törpüleyerek şekil vermelisiniz. Eğer törpü yapmaya gerek yoksa tırnaklarınızı güzelce temizledikten sonra uygulamaya geçebilirsiniz. Oje sürmeden önce bu aşamayı atlarsanız tırnaklarda bulunan krem ya da toz artıkları nedeni ile ojeyi sürmeniz zorlaşır ve pütürlü bir görünüm ortaya çıkar.

Oje Nasıl Sürülür-1
Oje Nasıl Sürülür-1

Bu ön hazırlık aşamasının ardından tırnaklarınıza koruyucu oje sürün. Bu şekilde hem tırnaklarınız ojeden zarar görmez hem de ojeyi çıkardığınızda sararmış tırnaklarla karşılaşma riskiniz ortadan kalkar. Şimdi geldik en önemli aşamaya. Ojeyi çalkalayın ve sonrasında fırçaya çok fazla ya da çok az olmayacak miktarda oje alın. Ojeyi tırnağın ortasından sürmeye başlayın ve üç fırça darbesi ile uygulamayı tamamlayın. Oje sürerken üzerinden çok fazla geçmeniz halinde tırnakta dalgalı bir görünüm oluşabilir.

Ojeyi tırnaklarınıza ince bir tabaka halinde sürerseniz daha hoş bir görünüm elde edebilirsiniz. Tüm tırnaklarınıza oje sürdükten sonra kuruması için birkaç dakika bekleyerek ikinci katı sürebilirsiniz. Bu aşamada acele edip oje kurumadan ikinci katı sürerseniz tüm emeğiniz boşa gidebilir. İki kat oje uyguladıktan sonra oje kurutucu uygulayarak ojenin çabuk kurumasını sağlayabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlerle oje sürmenin püf noktaları sayılabilecek bilgiler paylaştık. Siz de bu bilgilerden faydalanarak ojeyi tırnaklarınıza rahat bir şekilde sürebilirsiniz. Simli oje kullanmayı seviyorsanız bu konuda işinize yarayacak pratik bilgiler için daha önce paylaştığımız simli oje nasıl kolay sürülür yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir