Saç Boyası Elden Nasıl Çıkar?

Saç Boyası Elden Nasıl Çıkar

Bu yazımızda sizlerle saç boyası elden nasıl çıkar? sorusunun cevabını paylaşıyoruz. Ele bulaşan saç boyası saçlarını evde boyayanların sıkça karşılaştığı sorunlardan birisidir. Saç boyasının cildi boyama özelliği de bulunmaktadır. Bu nedenle saç boyama işlemi esnasında eldiven kullanılması gerekmektedir. Aldığınız tüm önlemlere rağmen elinize saç boyası bulaştıysa yazımızda vereceğimiz pratik bilgiler bu konuda işinize yarayabilir.

Saç Boyası Elden Nasıl Çıkar?

Saç boyama işlemi uygulandıktan sonra ele bulaşan saç boyası fazla beklemeden müdahale edilmelidir. Boya kurumadan müdahale edildiğinde daha kolay çıkacaktır. Boya kuruduğunda ise leke daha koyu bir renk alacak ve çıkarmak da zorlaşacaktır. Bu tarz sorunlar yaşamamak için saçlarınıza boya sürdükten hemen sonra el ve tırnaklarda oluşan lekelere müdahale etmelisiniz. Bu konuda ilk yapmanız gereken boyanın fazlalığını almak için ellerinizi sabun ile ovalayarak yıkamaktır. Bu şekilde boyanın kurumasını ve renginin koyulaşmasını önleyebilirsiniz. Saç boyasını elden çıkarmak için evinizde bulunan diş macunu, saç spreyi, aseton ve limondan faydalanabilirsiniz.

Saç Boyası Elden Nasıl Çıkar-1
Saç Boyası Elden Nasıl Çıkar-1

Ele bulaşan saç boyasını çıkarmak için limonun renk açıcı özelliğinden faydalanabilirsiniz. Bir limonu bıçak ile ikiye keserek ellerinizi ve tırnaklarınızı güzelce ovalayın. Ardından ellerinizi sabun ile yıkayın ve durulayın. Limon ile ovulduğu zaman leke tam olarak çıkmasa bile rengi açılarak belirginliği azalacaktır. Evde saç spreyi varsa bununla da saç boyasını çıkarabilirsiniz. El ve tırnaklardaki lekelerin üzerine saç spreyi sıkın. Bir süre etki etmesini bekledikten sonra ellerinizi yıkayın.

Ele Bulaşan Saç Boyası Nasıl Çıkar?

Yukarıda bahsettiğimiz yöntemlerin dışında diş macunu da elde bulaşan saç boyasını çıkarmaya yardımcı olabilir. Karbonatlı bir diş macununu elinizde saç boyası bulunan yerlere sürün ve bir süre etki etmesi için bekledikten sonra güzelce ovalayın. Uygulama sonrasında ellerinizi yıkayarak durulayın. Oje çıkarmak için kullanılan aseton tırnaklardaki saç boyasını da çıkarmaya yardımcı olabilir. Bir parça pamuğa biraz aseton döküp saç boyası bulaşan tırnaklarınızı bununla güzelce ovalayın.

Bu yazımızda sizlerle ele bulaşan saç boyası nasıl çıkar? sorusunun cevabını paylaştık. Bu yöntemlerden hangisi kolayınıza geliyorsa onu uygulayabilirsiniz. İlk uygulamada saç boyası tam olarak çıkmayabilir. Bu nedenle yöntemi birkaç defa uygulamanız gerekebilir. Giysinize bulaşan oje lekesinden kurtulmak isterseniz daha önce paylaştığımız giysideki oje lekesi nasıl çıkar yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir