Mısır Kaç Dakikada Haşlanır?

Mısır Kaç Dakikada Haşlanır

Haşlanmış mısır yemeyi seviyor ve bunu evde kendiniz yapmak istiyorsanız, mısır kaç dakikada haşlanır? sorusunun cevabını öğrenmek isteyebilirsiniz. Haşlanmış mısır tek başına tüketilebileceği gibi salata ve pilav yapımında da kullanılmaktadır. Haşlanmış mısırı dışarıdan almak yerine evde kendiniz de yapabilirsiniz. Bu  yazımızda mısır haşlarken işinizi kolaylaştıracak pratik bilgiler bulabilirsiniz.

Mısır Kaç Dakikada Haşlanır?

Mısır patlatılarak, közlenerek ya da haşlama olarak tüketilebilen bir gıdadır. Bu konudaki tercih damak tadınıza bağlıdır. Evde mısırı lezzetli ve kolay bir şekilde haşlamak isterseniz alacağınız mısır taze olmalıdır. Taze mısır lezzetinin yanı sıra haşlanma süresinin kısalığı bakımından da avantajlıdır. Alacağınız mısırın taze olup olmadığını dokunarak anlayabilirsiniz. Eğer mısır yumuşak ise tazedir. Pişireceğiniz mısırın haşlanma süresi uygulanan yönteme göre değişebilir. Mısır haşlaması yapmak için tencere ya da düdüklü kullanabilirsiniz.

Mısır Kaç Dakikada Haşlanır-1
Mısır Kaç Dakikada Haşlanır-1

Yapacağınız mısır haşlamasının lezzetli olması için mısırı temizledikten sonra bunun yapraklarını atmayın. Haşlayacağınız zaman bunları mısırların arasına koyun. Bu şekilde daha güzel bir lezzet elde edebilirsiniz. Mısır haşlarken içine tuz katmayın. Aksi halde haşlanma süresi normalden daha uzun olacaktır. Böyle bir sorun yaşamamak için mısırı yerken tuzlayabilirsiniz.

Mısırın Haşlanma Süresi

Mısır sert bir gıda olduğu için ocakta uzun süre kaynatılması gerekmektedir. Mısır haşlamasını tencerede yapmak isteyenler, mısır tencerede kaç dakikada haşlanır? bunu merak edebilirler. Mısırın tencerede kaynama süresi 2-3 saati bulabilir. Eğer mısır taze değil ise bu sürenin daha uzun olacağı unutulmamalıdır. Tencerede mısır haşlaması yaparken ocağın ısısı önce yüksek, su kaynadıktan sonra ise kısık olmalıdır.

Uzun süre beklemek istemiyorsanız mısırı düdüklüde haşlayabilirsiniz. Bunu daha önceden denemeyenler, mısır düdüklüde kaç dakikada haşlanır? sorusunun cevabını öğrenmek isteyebilirler. Mısırları düdüklüye koyup aralarına yapraklardan koyarak, üzerini geçecek kadar su ilave ettikten sonra 1 saat kaynatmak yeterli olacaktır.

Bu yazımızda sizlerle mısırın haşlanma süresi hakkında bilgiler paylaştık. Siz de bu bilgilerden faydalanarak evde lezzetli bir mısır haşlaması yapabilirsiniz. Mısır haşlarken işinizi kolaylaştıracak pratik bilgilere ihtiyacınız varsa daha önce paylaştığımız mısır nasıl haşlanır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir