Deterjan Kabından Sepet Yapımı

Deterjan Kabından Sepet Yapımı

Bu yazımızda sizlerle deterjan kabından sepet yapımı başlığı altında plastik kapları değerlendirebileceğiniz kolay bir geri dönüşüm çalışması paylaşıyoruz. Temizlik malzemelerinin plastik kaplarını çöpe atmak yerine evde bunlarla çok güzel dekoratif ürünler yapabilirsiniz. Size bu konuda fikir vermek için deterjan kabı ile sepet yapabileceğiniz kolay bir örnek çalışma paylaşıyoruz. Uygulamanın yapımı için gerekli olan malzemeleri ve yapım aşamasının detaylarını yazının devamında bulabilirsiniz.

Deterjan Kabından Sepet Yapımı

Evde deterjan kabından sepet yapmak oldukça kolaydır. Yumuşak yapıda olan plastik kapları falçata ve makas yardımı ile keserek bunları istediğiniz boyuta getirebilir ve farklı şekiller verebilirsiniz. Kabı düz ya da kenarlarına sap yaparak kesebilirsiniz.

Deterjan Kabından Sepet
Deterjan Kabından Sepet

Şekil verdiğiniz kap beyaz ise bunu renklendirmek isterseniz akrilik boya ya da sprey boya kullanabilirsiniz. Elinizde renkli deterjan kaplarından varsa bunları boyamakla uğraşmadan hemen istediğiniz şekli verebilirsiniz. Yapacağınız sepeti dekoratif süs olarak ya da mandal sepeti olarak kullanabilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • Deterjan kabı
  • Kalem
  • Falçata
  • Makas

Bunların dışında süsleme yapmak için desenli bant, kurdele, boncuk ya da pul gibi malzemeler kullanabilirsiniz.

Deterjan Kabından Sepet Nasıl Yapılır?

Deterjan kabı ve diğer malzemeler hazır ise güzel bir sepet yapmak için aşağıdaki adımları uygulamaya başlayabilirsiniz.

  • Deterjan kabının üzerinde yapışkanlı etiket varsa bunu çıkararak kabı güzelce temizleyin.
  • Bir kalem yardımı ile kabın üzerine sap yerlerini resimde gördüğünüz gibi çizerek işaretleyin. Bunu yaparken kabın şekline uygun olarak işaretleme yapmalısınız.
Deterjan Kabından Sepet Yapımı Resimli Anlatım
Deterjan Kabından Sepet Yapımı Resimli Anlatım
  • Sonraki aşamada çizdiğiniz yerlerden falçata ya da makas ile geçerek fazlalık parçaları çıkarın.
  • Bu şekilde sepeti yaptıktan sonra isterseniz üzerine elinizdeki malzemeleri kullanarak süsleme yapabilirsiniz.
  • Sizlerle paylaştığımız örnek çalışmada sepetin üzerine desenli bant ile şerit şeklinde süsleme yapılmış. Siz de elinizdeki malzemelerle buna benzer süslemeler yaparak sepeti daha şık bir hale getirebilirsiniz.

Tüm bu aşamalardan sonra sepet yapımı tamamlanmış oluyor. Evde bu geri dönüşüm çalışmasını denemek isterseniz aşağıda paylaştığımız deterjan kabından sepet yapımı videolu anlatım bu konuda işinizi kolaylaştırabilir. Bu tarz çalışmalar ilgi alanınıza giriyorsa daha önce paylaştığımız ayran kabından diş fırçalığı yapımı yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir