Örgü Maske Tutucu Nasıl Yapılır?

Örgü Maske Tutucu Nasıl Yapılır

Bugün sizlerle, örgü maske tutucu nasıl yapılır? sorusunun cevabını paylaşıyoruz. Virüslerden korunmak için kullanılan maskelerin lastiği kulağa geçirilmektedir. Lastiğin temas ettiği yerler tahriş olarak acı vermektedir. Bu tarz sorunlar yaşamamak için evde maske tutucu yapabilirsiniz. Bir kumaş ya da örgü ile yapacağınız şeridin iki tarafına düğme dikerek maskenin lastiğini kulak yerine düğmelere geçirebilirsiniz. Evde kolay bir şekilde maske tutucu yapmak isterseniz yazımızın devamında örgü maske tutucu yapımının detaylarını bulabilirsiniz.

Örgü Maske Tutucu Nasıl Yapılır?

Evde örgü maske tutucu yapmak için tığ ya da şiş kullanabilirsiniz. Elinizde artık ipler varsa bunları maske tutucu yapımında kullanarak değerlendirebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken yaklaşık bir parmak uzunluğunda çok kalın olmayan bir şerit örmek. Bu şeridin boyutuna uygun iki tane düğmeyi de kenarlara dikerek kısa sürede güzel bir maske tutucu yapabilirsiniz.

Örgü Maske Tutucu
Örgü Maske Tutucu

Maskeyi taktığınızda lastiklerini kulağınızın yerine düğmelere geçirerek maskeyi daha rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Biz sizlerle şiş ile maske tutucu yapımını paylaşmak istiyoruz. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler; istediğiniz renkte yün ip, iplerin kalınlığına uygun şiş, 2 tane düğme, düğmeleri dikmek için iğne ve ip.

Örgü Maske Tutucu Yapımı

Malzemeler hazır ise örgü maske tutucu yapmak için aşağıdaki adımları uygulamaya başlayabilirsiniz.

  • İlk olarak şişe 6 ilmek yaparak örgüye başlayın.
  • Başlangıç sırasından sonra örgü istediğiniz boyuta gelene kadar örmeye devam edin.
  • Haroşa örgü modeli ile tutucu yapmak için her sırayı düz ya da ters yapmanız yeterlidir.
  • Örgü istediğiniz boyuta geldikten sonra kesme işlemi yaparak bitirebilirsiniz.
  • Son olarak düğmeleri örgünün iki ucuna iğne iplik ile dikerek uygulamayı tamamlayabilirsiniz.

Maske tutucu yapmak için haroşa yerine düz, ters ya da lastik de örebilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz. Evde bu kolay elişi çalışmasını yapmak isterseniz aşağıda paylaştığımız örgü maske tutucu yapımı resimli anlatım bu konuda işinize yarayabilir. Evde güzel bir örgü kitap ayracı yapmak isterseniz daha önce paylaştığımız örgü kalp kitap ayracı yapımı yazımıza göz atabilirsiniz.

Örgü Maske Tutucu Yapımı Resimli Anlatım
Örgü Maske Tutucu Yapımı Resimli Anlatım

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir